A rovat további hírei
Paulik János tizennyolc esztendeje dolgozik takarmányos-traktorosként Szarvason, a Rózsási Állattenyésztési Kft-nél. Feladata a 800 egyedet számláló szarvasmarha-állomány (400 tehén és szaporulata) napi kétszeri etetése. Munkáját precízen, nagy odafigyeléssel végzi, ezért javasolta őt Rejtő József, a kft. ügyvezetője a jelképes „Kiváló dolgozó” elismerésre.
Kétkezi munkásokat bemutató sorozatunk mai helyszíne Békésszentandrás. Kozák János, az Argomex Építészeti és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója a cég két brigádvezetőjét, Gombár Jánost és Bencsik Imrét javasolta a jelképes „Kiváló dolgozó” elismerésre.
Közel egy esztendős a kaszaperi Zöldség-, Gyümölcsszárító Paprikamalom. A minap Kun László polgármester vezetésével megtekinthettük a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő üzemet.
A Békés megyei cégek kiváló kétkezi munkásait bemutató sorozatunk mai főszereplője Prjevara Mihály, a szarvasi Geomark Mezőgazdasági Termelő, Kereskedő és Szolgáltató Kft. dolgozója. Mihály immár tizenöt esztendeje a kft. kardosi terményszárítójának kezelője és karbantartója. Munkáját mindig lelkiismeretesen, precízen és kifogástalanul végzi, ezért javasolta őt Tóth Imre, a cég ügyvezető igazgatója a jelképes „Kiváló dolgozó” elismerésre.
Sorozatunkban ezúttal két szarvasi péket mutatunk be: Tóth Lajost és Blaskó Zoltánt. Mindketten több mint két évtizede dolgoznak a Szarvas-Cipó Kft-nél, csoportvezető-dagasztó munkakörben. Lelkiismeretesen és megbízhatóan végzik munkájukat, ezért javasolták őket a cég vezetői a jelképes „Kiváló dolgozó” elismerésre.
A Békés megyei cégek kiváló dolgozóit bemutató sorozatunkban ezúttal Dévaványára, a vezérléstechnikai részegységek összeszerelésével foglalkozó Ekuna Kft-hez látogattunk. Nagy Ferenc, a cég alapítója és vezetője két alkalmazottat javasolt a jelképes „Kiváló dolgozó” elismerésre. Nagy Márta a kezdetek óta, azaz több mint 25 esztendeje a főnök jobb keze, Dékány Lajos pedig húsz éve a cég frontembere.
Ihász László eredeti szakmája ezüstműves, az ezredforduló óta azonban fejforrasztóként dolgozik a nagyszénási Toolex Fémfeldolgozó Kft-nél. Nyugdíjba vonulása után is aktív tagja a kollektívának, tudásával, tapasztalataival segíti az új dolgozók betanítását, szakmai képzését. A Toolex Kft. vezetősége nagyra értékeli céghűségét és lelkiismeretes munkáját, ezért javasolták a kiváló dolgozókról szóló sorozatunkba.
Brájer Péter az ezredfordulón került a nagyszénási Toolex Fémfeldolgozó Kft-hez. Először fejköszörűsként dolgozott, ma pedig már a minőségellenőrzési osztályt (metrológiát) vezeti. Kimagasló teljesítményének köszönhetően a cég vezetősége őt is bemutatásra javasolta lapunk kiváló dolgozókról szóló sorozatában.
Vincze György eredetileg kőművesnek tanult, pályafutását azonban mégis a fémiparban kezdte és ott is ragadt. Nem bánta meg, mert szereti a munkáját. Kis megszakítással lassan húsz éve dolgozik a nagyszénási Toolex Fémfeldolgozó Kft-nél. Munkáját felettesei is elismerik, ezért javasolták, hogy mutassuk be őt „Kiváló dolgozó” sorozatunkban.