A rovat további hírei
Ezúttal Lipták Judit, júniusi, A Csodaszarvasban testvérek, az életben barátnők című írását közöljük újra:
Nehogy már Mezőberénybe menj lézerezni! - írta júliusi cikke címében Molnár Zsófi kollégánk, majd így folytatta: mondotta volt egy jó szándékú barátnő a barátnőnek, aki – a tanács ellenére – mégis ment, és nem bánta meg. Íme, az írás:
2015 nyarán 10 család, 60 gyermekkel költözött át Battonyáról Orosházára, s ezáltal létrejött az első magyar integrált SOS gyermekfalu. A gyerekek egy korábbi zártabb, falusias környezetből egy város pulzáló keringésébe kerültek, ahol számos új oktatási, kulturális és társadalmi lehetőség nyílt meg előttük. Ebből kifolyólag Such Tamás először Farkas Attilával, az SOS Gyermekfalvak Orosházi terület igazgatójával, azt követően Such Anikó nevelőszülővel, végül Krnács Péter, az ÉSK Innovációs Kft ügyvezetőjével beszélgetett még májusban.
A békési származású Hegedűs Csaba nagy fába vágta a fejszéjét, amikor bő hét esztendeje a gépjárműiparból átült a fakereskedésbe. És bizony nem döntött rosszul, ugyanis az új vállalkozása kétségtelenül gurul. Például mostanában egyre több megrendelő keresi fel az extrábbnál-extrább ötleteivel Csabát. Csabán. Such Tamás áprilisi írást olvashatják újra.
Válasz egyszerű. Forma 1 rajongó. Mindezt Somogyiné Ambrus Erikáról mondhatjuk el, aki az idei évtől már három kémia tankönyvet jegyez, és emellett nem hagyná ki a Hungaroring futamait, ahol lelkesen ragaszkodik a nagy kedvenchez, Räikkönenhez. Kettős kovalens kötéssel.
Povázsay Mihály, a szarvasi Turul Kisvendéglő tulajdonosa régi motoros a szakmában. Harmincöt évvel ezelőtt az Árpád Szállóban, felszolgálóként kezdte. Azóta is a vendéglátás az élete. Főztjét sokan dicsérik a városban. (Ezúttal májusi írásunkat kopiztuk be; a szerző: Lipták Judit, Szarvas.)
Olykor a leginkább semmiségnek tűnő döntéseink változtathatják meg az életünket. Lipták Györggyel sem volt ez másként. (Ez egy áprilisi cikk újralőve!)
Ezúttal címünk nem egy kisváros és a főváros közti fúzióra utal, hanem történetesen egy békési telephelyű Kft.-re, akik egy apró nyelvjátékkal kombinálták a nevükbe a tevékenységi körüket. A Békés szó, nyilván a Békés településre vonatkozik, míg a pesticid(e) (latin, ejtsd: peszticid) jelentése rovarirtó szer. Varga Sándor Péter ügyvezető-társtulajdonossal beszélgettem. A cikk kifejezetten a nyár előtti hangya- és darázsrajzás megelőzése miatt emeli magasba a mutatóujját. (Ez egy áprilisi cikk újrahasznosítása!)
Gémes Tibor 2016 januárjában vette át a Szarvasi Gyógy-Termál Gyógyfürdő és Termálvíz-szolgáltató Nonprofit Kft. vezetését. Azóta számos jelentős változás történt a Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdőben: szauna szigetet alakítottak ki, szoláriummal bővítették a szolgáltatások körét és kedvezményeket vezettek be a helyi lakosok számára. (Vigyázat! Ez egy áprilisi újratöltött cikk - Lipták Judit tollából.)
Kemény két napig szünetelt a békési megavendéglátóhely, a Dübögő pizzázója. Noha a madzagfalvi kertek alatt már az a szóbeszéd járt, hogy lehúzta az egység a rolót, miközben… A valóság épp egy laza fonákot szervált: a múlt pénteken kitárta kapuit a megszépült Barlang Pizzéria. Megújult étlappal és berendezéssel, kibővült kínálattal és még egy mixerpult is helyett kapott a mediterrán hangulatú kerthelységben. Cs. Szabó Zoltán (Csészi) üzletvezetővel beszélgettem.
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás
Nyerjen a Békéscsabai Borhálótól!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Békéscsabai Borhálótól!

Étel ital
Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!
Nyerjen! 774 Ft értékben!

Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!

Ital