A rovat további hírei
Tóth Sándor 44 esztendeje dolgozik a fémiparban. Ennek pontosan a felét, 22 évet töltött a nagyszénási Toolex Kft-nél, ahonnan hamarosan nyugdíjba megy. Munkájának elismeréseként őt is bemutatásra javasolta lapunk „Kiváló dolgozó” sorozatában a Toolex KFt. vezetősége. Tóth Sándor ugyanis nemcsak kiváló munkát végez, hanem sokat segít az új kollégák betanításában is.
Tóth László alapító tagként immár 25 esztendeje erősíti a nagyszénási Toolex Fémfeldolgozó Kft. csapatát. Dolgozott egyengetőként, köszörűsként, élezőként, hőkezelőként, három éve pedig minőségellenőr. Azt mondja, ennél a cégnél minőségi munkát várnak el a dolgozóktól, de cserébe anyagilag és erkölcsileg is megbecsülik őket. E megbecsülés egyik jeleként a kft. vezetői őt is jelölték a jelképes „Kiváló dolgozó” elismerésre.
Most kezdődő sorozatunkban a kétkezi munkásokat – esztergályosokat, pékeket, traktorosokat, sofőröket, eladókat – szeretnénk reflektorfénybe állítani. A Békés megyei vállalkozások vezetőinek javaslata alapján a legkiválóbb dolgozókat mutatjuk be. Olyan embereket ismerhetnek meg tehát, akik hosszú idő óta végzett lelkiismeretes, jó munkájukkal jelentősen hozzájárultak az adott cég sikereihez, eredményeihez.
Kiváló dolgozókról szóló sorozatunkban elsőként a nagyszénási Toolex Fémfeldolgozó Kft. kiemelkedő munkát végző alkalmazottait mutatjuk be.
Gyomaendrődön alig akad olyan ember, aki ne ismerné Hunya Jolánt. Nem csoda: a mindig vidám, tűzrőlpattant tanárnő ugyanis – amellett, hogy 35 éve tanítja az irodalom és a nyelvtan rejtelmeire a nebulókat -, nagyon sok mindent csinál. Huszonöt éve vezeti az általa alapított Színfolt Mazsorett Csoportot, különféle közösségi rendezvények műsorvezető háziasszonya, három éve pedig élőzenés újévi koncerteket is szervez.
A gyomaendrődi Hunya Jolán dupla jubileumot ünnepel az idén: 25 éve alapította a Színfolt Mazsorett Csoportot és 35 éve tanít ugyanabban az általános iskolában.
Szarvason az elmúlt évben jelentősen javultak a szolgáltatások, a helyi intézmények, civil szervezetek és cégek pedig nagyon sok pályázaton szerepeltek eredményesen – állítja Babák Mihály, a város polgármestere.
A békéscsabai Nagy Lászlóhoz, azaz Notesz Lacihoz a közelmúltban egy rém szimpatikus fiatalember kopogtatott be a háza ablakán, majd bekéredzkedett hozzá, s egy-két kedves szót, no meg egy kis bújtatott agressziót követően, 70 ezer forintért eladta neki a nála lévő öt darab paplan-szettet. Laci csak a jóember távozása után jött rá, hogy becsapták. Tegnap én is bekoptam hozzá, hogy elmesélje a történetét.
Merre tartanak a szarvasiak? - kérdeztük Babák Mihály polgármestert.
Szeptembertől Nagy Imre az Árkád Győr első embere. Na, ja… OK., de egy Békés megyei hírportálnak ez miért is oly rendkívüli? Mert történetesen Imre köröstarcsai származású. Ráadásul Imrus (mindenki így hívja e térségben) életútja szembefut minden modernkori lelépő elmélettel: noha, huszonévesen Ausztriába dobbantott, ahol számos projekt első embere volt, de egy jó tucat esztendő után visszabútorozott. Egyszóval az inas éveit követően, kies hazánkban kamatoztatja tapasztalatait. Na, ezt kéne tanítani, nem a kifogásokat. (Telefonon beszélgettünk – épp Bécsbe készült, én... pedig Szalontára.)