A rovat további hírei
Van néhány olyan név Békéscsabán, mely fogalom, melyet szinte minden helyi ismer. Ilyen Recskiné Bunzel Lívia fodrászmesteré is.
Egy jó horgász soha nincs pácban, cseppenjen is a világ bármely tájára, igyekszik megfelelni a kihívásoknak, és kicsalogatja a halakat a vízből. Különösen igaz ez a gyulai Vidó Ferencre, aki a magyar feeder horgász válogatott tagjaként a világ számos pontján, Dél-Afrikától Hollandiáig megmérette magát, és értékes trófeákkal tért haza.
20 évvel ezelőtt volt a legalkalmasabb időpont fa ültetésére, a következő épp most van. És igaz ez a gondolat a vezetői, vállalkozói készségek fejlesztésére is. A holnap bejelentés nélkül érkezik: fel kell készülni rá, fejlődni, tanulni kell! Kiváló alkalom erre, hogy április 25-én, kedden egész napos, exkluzív cégvezetőknek szóló tréning kerül megrendezésre Békéscsabán.
Ha kényszerűségből kezdesz valamibe, két lehetőséged van: vagy utálod, amit csinálsz, és akkor úgy is csinálod vagy – ha már – megpróbálod kihozni belőle a legtöbbet. Losonczi István ez utóbbi csoportba tartozik. Ha nem így lenne, ez az írás most nem szólhatna róla.
Generációk a motiváció csapdáiban címmel tart előadást Pásztor Erzsébet Zibet önismereti tréner, a békéscsabai Munkácsy Hotelben, csütörtökön 15 órától. (A szeghalmi Zibet a vecsési telephelyű Fibi Trans Kft. logisztikai vezetője; a 2016-ban Év Fiatal Vezetője – a KKV. kat. III. helyezett.) Telefonon beszélgettünk.
Amikor a bejáratot keresve végiggurultunk a kerítés mellett, már tudtuk, nem egy szokványos tüzéppel van dolgunk. Békés megye legnagyobb tüzépe négy hektáron terül el, és amit itt nem lehet kapni, az – kis túlzással – nem is létezik.
Jön a tigris, jön a tigris – hallatszott mindenfelől. Először csak halkan, majd egyre hangosabban. Vér nem folyt. Könnyek igen. Ezek azonban az öröm könnyei voltak, és azok, amelyek nevetés közben szöknek az ember szemébe. Hiába tigris, hétfejű sárkány, jércéket felfaló róka, a Csökmői Tücsökzenekar évadzáró koncertje a szórakozásról szólt, főként úgy, hogy a 10 éves zenekar vendége a Kossuth-díjas Gryllus Vilmos volt. (Kincses Zoltán írása.)
Amikor a bejáratot keresve végiggurultunk a kerítés mellett, már tudtuk, nem egy szokványos tüzéppel van dolgunk. Békés megye legnagyobb tüzépe négy hektáron terül el, és amit itt nem lehet kapni, az – kis túlzással – nem is létezik.
Tudniillik a békési Belencéres Néptáncegyüttes tánckarvezetője már 7 évesen csizmát húzott a leendő géppuska lábaira, és szemmel láthatóan nem bánta meg a korai döntését. Okányi Misivel a Belencéres bázisán, a Petőfi utcai próbateremben beszélgettünk; majd a Korona utcai oviban fotózkodtunk, ahol Szántó Kittivel, a párjával vezették a gyerekek néptáncfoglalkozását.
Nyerjen kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!

Szolgáltatás
Nyerjen családi jegyet a Katalin II. sétahajóra Szarvason!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi jegyet a Katalin II. sétahajóra Szarvason!

Szolgáltatás
Csapatok figyelem! Nyerjen sporthálót a La Rete Kft.-től!
Nyerjen! 20.000 Ft értékben!

Csapatok figyelem! sporthálót a La Rete Kft.-től!

Szabadidő