A rovat további hírei
Szalai Gábor autószerelő mester kapta idén a Békésszentandrási Ipartestület és a helyi önkormányzat által közösen adományozott Tisztes Iparos kitüntetést.
A békésszentandrási Szalai Gábor 55 esztendeje szereli az autókat. Idén ő kapta a "Tisztes iparos" kitüntetést.
Nem sikerült a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. reorganizációja, ezért a cég vezetése az üzem valamennyi egységében leállította a termelést. Az 1952-ben, szövetkezetként alapított „vasipari” több mint négyszáz dolgozója megkapta felmondólevelét.
Hetek óta nyugtalanító hírek keringenek a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt-vel kapcsolatban. A kérdések tisztázása céljából többször is kerestük telefonon Csébits Ferencet, a szombathelyi Helios Világítástechnikai Kft. vezérigazgatóját, de nem tudtuk elérni (ez a cég vásárolta meg tíz évvel ezelőtt a vasiparit). Kérdéseinkre végül írásban kaptunk választ.
Mármint az első gondolat, az első út. Ugyanis az RTL Klub műsorvezetője már nyolc éves korában, a közvetlen környezetében interjúkat készített. Majdan a sors, vagy bárhogy is hívjuk, talán a legpontosabb kifejezés a szülői racionalitás a jogi egyetem felé terelte a jól tanuló békéscsabai Rózsa gimis lányt. És…
Gyomaendrődről, Szarvasról, Békéscsabáról, a Dunántúlról, sőt még Szlovákiából is érkeztek tenyésztők és állatbarátok a hétvégén Kondorosra, a Galamb-, Díszmadár-, Díszbaromfi- és Nyúlkiállításra. A rendezvénynek a Sasváriné Paulik Ilona Sportcsarnok adott otthont.
Gyönyörű galambok, récék, tyúkok, kakasok és nyuszik költöztek a hétvégén a kondorosi sportcsarnokba.
Szenczi Sándor nap, mint nap a csabacsűdi tanyavilágot rója. Ebédet, gyógyszert, élelmet visz a rászoruló, főként idős lakosoknak. Ha kell, tűzifát aprít, vagy ballonokban cipeli a sáros bekötőúton az ivóvizet. Korábban irodai munkát végzett, de csak most érzi úgy igazán, hogy megtalálta a hivatását: ő Csabacsűd tanyagondnoka.
Idei első vidéki utunk a sakktáblaszerű, egyenes utcáiról ismert "magyar mintafaluba", Csabacsűdre vezetett. Molnár József polgármesterrel a tavalyi esztendő eredményeiről és az idei tervekről beszélgettünk. Bekukkantottunk a községi könyvtárba, az óvodába és az iskolába is, ahol sok-sok gyermeket kaptunk lencsevégre.
Csabacsűdön nemcsak a közintézményeket korszerűsítették, hanem több utcában megújult a burkolat is. Látogatásunk során benéztünk az óvodába, az iskolába, a könyvtárba, s természetesen a polgármesteri hivatalba is.