A rovat további hírei
Ismerősöm 11 esztendős kislányának valóságos horror-élménye volt a minap Szanazug, dobozi oldalán: közel negyven (minden bizonnyal) földi darázs támadta meg. Egy is sok lett volna. Az anyukája mesélt nekünk; azt követően Varga Sándor Pétert, a Békés Pesticid Kft. (zömmel rovarirtással foglalkoznak) ügyvezető-társtulajdonosát hallgattuk meg.
Megkezdődött a fesztiválszezon a Sárréten a gyarmati Füzes Fesztivállal. A több mint két napos rendezvényen országos sztárok mellett a helyi csoportok és értékek is helyet kaptak, és megmutathatták magukat.
Kevés olyan sokoldalú cég létezik, mint a Dig-Build Kft. Ezért is van az, hogy valahányszor találkozunk, mindig képesek valami újdonsággal előrukkolni.
De ez a mondat még tavaly májusban hangzott el. Mert most 2017 júniusában: az előkelő 4. helyen végzett a megye II-es bajnokság finisében az Újkígyós FC. Pedig az út egyáltalán nem volt sima. Minderről Zsiros György vezetőedzővel beszélgettem. (Korábban a nagy, 1974-ben az NB I-be jutó Előre oszloposa volt. Akit Gyuri kacskaringós életpályája érdekel, az az írás elejétől kezdje a cikket, s aki pedig az Újkígyósra kíváncsi, az húzza a kurzort a 12. kérdéshez. Tx.)
Holnap, azaz pénteken derekasan belegágog a kígyósi atmoszférába a VIII. Újkígyósi Galiba Napok és Kézműves Fesztivál. Tehát június 23-24-én Újkígyóson a helye mindenkinek! (Még Neked is!)
Bizony már frázis, hogy a szabadkígyósi kastély egy csuda. De akkor mi, ha nem az? Többek között ebből kifolyólag, 2001 nyarán néhány helyi gondolkodó tető, akarom mondani a szabad ég (és kastély) alá hozta a Kígyósi Kastélyjátékok nevű, akkor még három napos programfolyamot. Pelyhéné Lipták Gabriellát, a Kígyósi Kastélyjátékok főszervezőjét faggattam a 16. rendezvényről, amely idén július 14-15-én lesz. Ja… és INGYENES!!!!!
A közelmúltban megnyerte a Békés Megyei Kupát a Szabadkígyósi SZSC, de…
Mondotta volt egy jó szándékú barátnő a barátnőnek, aki – a tanács ellenére – mégis ment, és nem bánta meg.
Sandviken Tools Kft. Első flashre a cég nevébe beletörik a szemünk/a nyelvünk, pedig egy, jó évtizede, egyre dinamikusabban zakatoló, oridzsi békéscsabai projektről van szó. Zárójelben, amikor a hetvenes években Arnold Schwarzenegger belevágott a filmezésbe, a neve kimondhatatlansága miatt nem sok jövőt jósoltak számára a kollégák. Azóta bezzeg… És akkor álljon itt még egy laza párhuzam: Svarci is kemény (volt), és a Sandviken által forgalmazott svédacél BAHCO-termékek is azok. Azonfelül a vállalkozás a kézi szerszám kereskedelmen kívül szalagfűrészlap végtelenítésével is foglalkozik.
Kedden este szokatlan hangok csaptak fel a Sebes-Körös partján. Szokatlan, mert bizony a dzsessz ritka vendég a Sárréten. A Czirják Csaba trió azonban most elhozta közénk, és nem is akármilyen minőségben, hiszen egy Czirják Csaba formátumú dzsesszzenész nem csak Szeghalmon fordul elő ritkán, hanem a megyében is.
eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!
Nyerjen! 14.900 Ft értékben!

eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!

Műszaki cikk
Takarítson otthon is profin, a Dig Build Kft.segítségével!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

Takarítson otthon is profin, a Dig Build Kft.segítségével!

Szolgáltatás
Nyerjen ajándékutalványt a Végvár Apartmantól!
Nyerjen! 30.000 Ft értékben!

ajándékutalványt a Végvár Apartmantól!

Utalvány