A rovat további hírei
A történelem emlékeinek böngészése izgalmas dolog. Egy, kettő, három, tíz, húsz, száz év történései együltőhelyben is simán áttekinthetőek. Csak lapozni kell a könyvekben. Jó messziről, több száz év távlatából nézve egy ország, egy város, egy ember élete is kerek, egész történetté válik. Értelmet nyernek egyenes szakaszai, kitérői, zsákutcái, az időtől igazolást kapnak szemléletváltásai is, miként egy-egy történelmi korszak szokásai, erkölcsei is érthetővé válnak.
Kombinált fogó, vágásindító fogó, üvegvágó, forrasztópáka és üvegcsiszológép. Egy üvegműves, pontosabban díszüveg készítő munkaeszközei. Meg természetesen nagyon sok szép, színes üveg. Mint amilyet látni lehet Füzesgyarmaton a Széchényi u. 71/a. számú ház ajtaján. Az ajtó fölött izgalmas cégér: Fénytörők.
Nemzeti Vágta - Magyarország egyik legújabb lovasversenye a Hősök terén. Ennek egyik leglátványosabb versenyszáma a fogatvágta. A lovak római harci szekereket húznak maguk után örült tempóban.
Gróf Blanckestein család 1817-ben vette birtokba Füzesgyarmatot. A grófi család eredeti családi házát a XIX–XX. század fordulóján alakította kastéllyá egy békéscsabai származású építőmester. A család 1944-ben a háború elől menekült el, hátrahagyva az épületet és addigi életét. A kastélyt az átvonuló szovjet csapatok felrobbantották. Ma már nem látható.
A füzesgyarmati Kastélypark Fürdő bejárata a Szeghalomból bevezető útról is jól látszik a ligetes, fás környezetben. Ha nem fordulunk be a fürdő parkolójába, ha nem szállunk ki az autóból, akkor valószínűleg észre sem vesszük a fürdőbejárathoz vezető út mellett álló, kívülről is szépen felújított, környezetéhez illeszkedő, elegáns, kis épületet a Kiskastély Fogadót.
Füzesgyarmat. Ha a Békés megyei ember a Tisza-tóhoz, vagy a Bükk hegységbe igyekszik, errefelé legrövidebb az útja. A Sárrét közepén fekvő település 2000-ben kapott városi rangot, de a Váradi Regestrum (13. századi magyar nyelvemlék, részben Ányos mester, nagyváradi kanonok és káptalani jegyző munkája – a szerző) már 1219-ben említést tesz róla, akkor Gormoth-nak írták.
Barkász Sándor, a Békés Drén Kft. ügyvezető igazgatója idén júniusban lett a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. főtulajdonosa és egyben legnagyobb támogatója. Neve napokig, hetekig forgott a médiában. Hiába szerepel csak az NB II-ben a csapat, az egyesület múltja és jövőképe miatt, legfőképpen pedig azért, mert fociról van szó, járt a csapatnak a nagy médianyilvánosság.
Szép fakapu, régi téglából rakott kerítés, csinosan felújított parasztház és kerámia házszám a falon. Ez a látvány fogadta a hír6.hu megyejáró autójának utasait, amikor Békésen, a Csap u. 24-es számú ház előtt megálltak. A kép árulkodott, tudni lehetett, hogy valamilyen kézműves ember házához érkeztünk. A kapun belépve nagy fa az udvaron, alatta köcsögfa, rajta köcsögök, a verandán régies padok, egy asztal. A házigazda előttünk ment a ház végéig, s bekalauzolt a birodalmába.
Isteni a cipókenyér! (Rita, Budapest) A mazsolás kalács mindenek felett! (Róbert K., Békéscsaba) a szöveg facebook ízű, de nem ott olvasható. Egy pesti lány és egy békéscsabai srác érezte fontosnak megosztani a világgal egy információs oldalon egyrészt, hogy ismerik a békési Drucker Pékséget, másrészt azt is, mit szeretnek igazán a pékség termékei közül.
Békésen a rosszerdői tanyavilág és a Kettős-Körös – Rákóczi – Szabó Dezső – Körösi Csoma Sándor utcák által határolt területnek az elmúlt 100 évben mindössze három körzeti/háziorvosa volt. Kovács doktor, Matolcsy doktor és immár 22 esztendeje Pálmai doktor, azaz Dr. Pálmai Tamás. A körzetben erősek tehát az orvosok kötődései. A doktor úr munkája mellett társadalmi megbízatást is vállal, egyúttal ellátja Békés város alpolgármesteri feladatait is - immár két és fél éve. Az előző, ugyancsak egyedüli és társadalmi megbízatású alpolgármester a mostani kormánymegbízott, Erdős Norbert volt. A testület döntött úgy, hogy a tisztséget a ciklus végéig ebben a konstrukcióban oldja meg.
Nyerjen MinDig TV beltérit a TelemaX-tól!
Nyerjen! 8.000 Ft értékben!

MinDig TV beltérit a TelemaX-tól!

Számítástechnika
Karácsonyi nyereményjáték az eMarkttal!
Nyerjen! 9.900 Ft értékben!

Karácsonyi nyereményjáték az eMarkttal!

Műszaki cikk
Fedezze fel a Ligetben a vasárnapi büféasztalos ebédet!
Nyerjen! 12.000 Ft értékben!

Fedezze fel a Ligetben a vasárnapi büféasztalos ebédet!

Szabadidő