A rovat további hírei
Doboz első díszpolgára, minden idők legsikeresebb úszó edzője Széchy Tamás emlékére nyílt tárlat Dobozon a volt posta helyén. Az emlékház megvalósításához egy nagy összegű pályázat és sok ember lelkiismeretes munkája járult hozzá.
A volt Wenckheim kastély parkjában lévő neoromán római katolikus templom és mauzóleum a környék dísze, a köznyelv szerint: "ékszeres doboz", melyet Nikolaus Schiedek bécsi építész tervei alapján építettek.
Doboz település életében fontos szerepet töltenek be a különböző projektek, amelyek előfinanszírozása azonban egyre nehezebb. Ennek ellenére két nagy volumenű beruházás kerülhet tető alá a jövőben. Az egyik a Dobozt és Békéscsabát összekötő kerékpárút fejlesztése, a másik pedig a belvízrendezést érintő több mint 60 millió forintos program.
Háromszor adott be Körösladány pályázatot a szabadtéri színpad és a sörkert felújítására. Idén azonban nyertek, így várhatóan jövőre a 18. Körösladányi Napokon már a megújult sörkert kerthelyiségében iszogathatnak a kikapcsolódni vágyók, és eleveníthetik fel régi emlékeiket.
Egyenruhás rendőr áll Szőke Gábor, a jobb sorsra érdemes körösladányi Park étterem és söröző szakácsa mellett (felesége az ügyvezető) a teraszon – nem mintha elkövetett volna valamit. Viccelődünk egy keveset, hogy azután áttérjünk jövetelünk céljára. Mint megyejárásunk során már kiderült, "csaknem minden" vállalkozó köröstarcsai a fiatal városban. Ő is. Nem csekélység, 32 éve dolgozik a vendéglátó-ipari szakmában a 49 éves szakember.
Nem körösladányi, Köröstarcsán él Fehér Antal, a körösladányi META Vasipari Kft. ügyvezetője, ám nem csekélység: 1973 óta jár át dolgozni Körösladányba. Azzal kezdi mondandóját irodájában, hogy jószerivel több ladányi embert ismer, mint tarcsait, mivel napjait a 2007-ben városi rangot szerzett településen tölti. Szinte csak aludni jár haza hétköznap.
Sajtféleségekkel bőven el van látva a Batthyány utca 27. számú ház Körösladányban, aminek egyetlen oka van: ott működik Kiss Ferenc kis sajtkészítő-műhelye. Legalább 20 éve foglalkozik sajtelőállítással, úgyhogy volt miről beszélgetnünk a különféle finomságok csipegetése közben.
Bucsai származású, Szabadkígyóson tanulta ki a pékszakmát (1973–1976), Szeghalmon és Körösladányban üzemeltet pékséget Hőgye Mihály ügyvezető, aki időnként maga is beszáll hajnalban a saját kreációjú, Kagyló nevű sütemény sütésébe. A Körös Pékség Sütőipari Kft. székhelye érdekes módon nem a Sárrét fővárosa, hanem Körösladány.
Körösladányt az Isten jókedvében teremtette, egy kicsit magára hagyta, de most kezd visszatalálni hozzá, jegyezte meg Sipos Imre, a művelődési ház ízig-vérig lokálpatrióta vezetője, miután - iszonyú adatmennyiséget ránk zúdítva - néhány perc alatt felvillantotta a körös-sárréti település, kis Gyula történelmi nevezetességeit.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a holvegyekitalt.hu-tól!
Nyerjen! 1.200 Ft értékben!

a holvegyekitalt.hu-tól!

Étel ital
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital