A rovat további hírei
A Kelo fenyő - több százéves ezüstfenyő - Finnország és Kanada északi részén honos, ott, ahol már nagyon szélsőséges és zord az időjárás. Rendkívül lassan nő, ezért évgyűrűi finom rétegekben követik egymást.
Ha Tótkomlós főutcáján Makó felé haladunk, elmegyünk a Rózsa Fürdő előtt, átmegyünk a Szárazér hídján és balra pillantunk, egy teret látunk, melynek túloldalán rikító sárga színű ház ötlik a szemünkbe. Lakóháznak nagyon sárga, biztosan valami más lesz az, gondolja egy idegen.
Szerető családban nőtt fel Malya Péter, Tótkomlóson. Amikor édesapja nyugdíjba ment, az édesanyja komolyan aggódott a szabadidő milliomossá váló családfő egészsége miatt. Nem akarta, hogy elkallódjon, ezért úgy gondolta, hogy talál neki valamilyen elfoglaltságot, amivel hasznosan telnek el a napjai. Ezért az öreg nyugdíjba vonulása alkalmából feleségétől kapott három méhcsaládot.
„Köszönjük a városnak! Írnék valami nagyon szépet, de nem találok szavakat!” (Tóth Ildikó, főszereplő) „Nagy szeretettel!” (Deák Krisztina, rendező). „Beszéljenek helyettem a képeim a vászonról.” (Balogh Gábor, operatőr) és további kilenc aláírás olvasható a tótkomlósi polgármesteri hivatal nagytermében kiállított Jadviga párnáján.
A nagygyantéi elágazástól - némi túlzással - csigalasúsággal lehet araszolni a nyomvályús, folt hátán folt országúton Mezőgyán, Geszt irányába. Fácánkakas lépked az útszéli kökények alatt, rá se hederít a közelgő autóra.
Fürtökben lóg az ágakon, s vörösen izzik a galagonya Zsadány határában, Orosipusztán. A sok évszázados megfigyelésen, tapasztalaton alapuló nép időjóslás szerint ez kemény telet sejtet - morfondírozok magamban, miközben a visszapillantó tükörből is vakít a horizonton hanyatló októberi nap.
A Dudás Árpád polgármester vezette zsadányi képviselő-testület minden kínálkozó pályázati lehetőséget megragad a fejlesztések, s a munkanélküliség csökkentése érdekében. Fáradozásukat idén is siker koronázta.
Október utolsó dekádjában, egészen pontosan 24-én múlott száz esztendeje annak, hogy a Sarkadi Cukorgyár elkezdte a termelést. Tizennégy esztendeje, 1998. március 27-e fekete napként vonult be Sarkad történetébe. Nyolcvanhat év után bezárta kapuit a gyár, s 239 dolgozó került az utcára, de közvetve mintegy 10 ezer embert érintett a bezárás. A centenárium apropóján, a néhai cukorgyár elbontott nagycsarnokának helyén Sarkad önkormányzata emléktáblát avatott.
1991-ben Kovaszki Pál volt az, aki átvette a szanazugi strand üzemeltetését. Akkor még főleg a komp vonzotta az embereket, hiszen könnyedén átjuthattak - kerülő nélkül - az egyik partról a másikra. A komp mind a mai napig az önkormányzat tulajdonában van, de ezen felül mindent az üzemeltető épített. A fejlesztések, a homokos partszakasz, a hangulatos üdülő rész, az árnyékot adó zöldövezet, a kikötő, a kemping mind-mind az ő és családja munkájának révén jöhetett létre.
Doboz első díszpolgára, minden idők legsikeresebb úszó edzője Széchy Tamás emlékére nyílt tárlat Dobozon a volt posta helyén. Az emlékház megvalósításához egy nagy összegű pályázat és sok ember lelkiismeretes munkája járult hozzá.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj egy üveg Epres Rosé Fütyülőst a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj egy üveg Epres Rosé Fütyülőst a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 3.100 Ft Játszom
Nyerj bluetooth hangszórót a Morpheus PC-től!

Nyerj bluetooth hangszórót a Morpheus PC-től!

Érték: 6.000 Ft Játszom