A rovat további hírei
Nemzeti Vágta - Magyarország egyik legújabb lovasversenye a Hősök terén. Ennek egyik leglátványosabb versenyszáma a fogatvágta. A lovak római harci szekereket húznak maguk után örült tempóban.
Gróf Blanckestein család 1817-ben vette birtokba Füzesgyarmatot. A grófi család eredeti családi házát a XIX–XX. század fordulóján alakította kastéllyá egy békéscsabai származású építőmester. A család 1944-ben a háború elől menekült el, hátrahagyva az épületet és addigi életét. A kastélyt az átvonuló szovjet csapatok felrobbantották. Ma már nem látható.
A füzesgyarmati Kastélypark Fürdő bejárata a Szeghalomból bevezető útról is jól látszik a ligetes, fás környezetben. Ha nem fordulunk be a fürdő parkolójába, ha nem szállunk ki az autóból, akkor valószínűleg észre sem vesszük a fürdőbejárathoz vezető út mellett álló, kívülről is szépen felújított, környezetéhez illeszkedő, elegáns, kis épületet a Kiskastély Fogadót.
Füzesgyarmat. Ha a Békés megyei ember a Tisza-tóhoz, vagy a Bükk hegységbe igyekszik, errefelé legrövidebb az útja. A Sárrét közepén fekvő település 2000-ben kapott városi rangot, de a Váradi Regestrum (13. századi magyar nyelvemlék, részben Ányos mester, nagyváradi kanonok és káptalani jegyző munkája – a szerző) már 1219-ben említést tesz róla, akkor Gormoth-nak írták.
Barkász Sándor, a Békés Drén Kft. ügyvezető igazgatója idén júniusban lett a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. főtulajdonosa és egyben legnagyobb támogatója. Neve napokig, hetekig forgott a médiában. Hiába szerepel csak az NB II-ben a csapat, az egyesület múltja és jövőképe miatt, legfőképpen pedig azért, mert fociról van szó, járt a csapatnak a nagy médianyilvánosság.
Szép fakapu, régi téglából rakott kerítés, csinosan felújított parasztház és kerámia házszám a falon. Ez a látvány fogadta a hír6.hu megyejáró autójának utasait, amikor Békésen, a Csap u. 24-es számú ház előtt megálltak. A kép árulkodott, tudni lehetett, hogy valamilyen kézműves ember házához érkeztünk. A kapun belépve nagy fa az udvaron, alatta köcsögfa, rajta köcsögök, a verandán régies padok, egy asztal. A házigazda előttünk ment a ház végéig, s bekalauzolt a birodalmába.
Isteni a cipókenyér! (Rita, Budapest) A mazsolás kalács mindenek felett! (Róbert K., Békéscsaba) a szöveg facebook ízű, de nem ott olvasható. Egy pesti lány és egy békéscsabai srác érezte fontosnak megosztani a világgal egy információs oldalon egyrészt, hogy ismerik a békési Drucker Pékséget, másrészt azt is, mit szeretnek igazán a pékség termékei közül.
Békésen a rosszerdői tanyavilág és a Kettős-Körös – Rákóczi – Szabó Dezső – Körösi Csoma Sándor utcák által határolt területnek az elmúlt 100 évben mindössze három körzeti/háziorvosa volt. Kovács doktor, Matolcsy doktor és immár 22 esztendeje Pálmai doktor, azaz Dr. Pálmai Tamás. A körzetben erősek tehát az orvosok kötődései. A doktor úr munkája mellett társadalmi megbízatást is vállal, egyúttal ellátja Békés város alpolgármesteri feladatait is - immár két és fél éve. Az előző, ugyancsak egyedüli és társadalmi megbízatású alpolgármester a mostani kormánymegbízott, Erdős Norbert volt. A testület döntött úgy, hogy a tisztséget a ciklus végéig ebben a konstrukcióban oldja meg.
Katonás rend uralkodik az orosházi Tas utcai szivattyúházban, amely tíz esztendővel ezelőtt befejezte működését, és már nem a víz szolgáltatása, hanem a víz szolgálata a feladata. Azóta nem szakemberek járnak ide dolgozni, hanem vendégek nézelődni. Azóta nem üzemvezető irányítja itt víz útját, hanem egy nyugállományú katona alezredes kíséri körbe a vendégeket. Mert az országban is kuriózumnak számító kútmúzeum itt, a használaton kívüli szivattyúházban rendezkedett be.
Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom