A rovat további hírei
Néhány nappal ezelõtt Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter orosházi látogatásán egy rövid interjú erejéig a Hír6 rendelkezésére állt.
A Szántó Kovács János Múzeum által szervezett Mélyen SZÁNTÓ Esték tudományos ismeretterjesztõ elõadássorozat újabb elõadására kerül sor november 28-án, Ízes Orosháza címmel.
A Gyulai Várszínház Kamaratermében hatalmas sikert aratott a Tyúkszínház. E minõségben Laár András és Dolák-Saly Róbert, a L’art pour l’art Társulat két tagja lépett fel, akiket rajongók százezrei Besenyõ Pista bácsiként vagy Anti bácsiként is emlegetnek. A két mûvész nem hazudtolta meg magát. A közel két órás elõadás során többek között dalba foglalták a döglött tehén elõnyeit, láthattuk a nagyreményû András mágust, hallottuk a fületlen fiú gyötrelmét, megjelent a nem túl kifinomult ízlésérõl is híres Naftalin Ernõ, és természetesen a Besenyõ család fentebb említett két tagja sem maradhatott csendben. Így a nézõk rekeszizmai dolgoztak ám becsülettel az elõadás során. A két humorista, zenész ezt követõen adott interjút a Hír6-nak.
Miért nem írta alá a Békés megyei szocialista országgyûlési képviselõk vasúti szárnyvonalak ügyében írt tiltakozó levelét, miért és miben vitázik a térségi frakciótársaival a parlamentben, indul-e a 2010-es országgyûlési és helyhatósági választáson, mit gondol a gyulai és a békéscsabai kórház jövõbeli együttmûködésérõl, közös irányításáról, vagy esetleges összevonásáról, és mit arról, hogy a politikusok még mindig ki vannak tiltva a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházból? Egyebek mellett ezeket a talán nem egészen érdektelen kérdéseket tettük fel Perjési Klára gyulai polgármesternek és MSZP-s országgyûlési képviselõnek.
Érdekes fordulatnak látszik, hogy a legnagyobb kormányzópárt képviselõje, Tóth Károly, a parlamentben az egészségbiztosítás átalakítása kapcsán módosító indítványt nyújtott be, amiben kezdeményezi a vizitdíj és a kórházi napi díj eltörlését, ahogyan errõl az országos és a megyei sajtó is beszámolt. Õ magát kérdeztük a miértekrõl.
Sajnos csak kevesen vannak tudatában annak, hogy a megye legnagyobb városain is keresztülkígyózó 37 kilométer hosszú vízfolyás, olyan kiaknázatlan lehetõségeket hordoz magában, melyekhez foghatót keresve sem találni az országban. Ennek ellenére még ma is sokszor csak „büdösnek” titulálja sok városlakó; mentségükre legyen mondva, tudatlanságuk okán nem tudják, mit beszélnek. Hiszen a közmegítélést és funkcióját is tekintve városi szennyvízelvezetõ vízfolyás túlnõtt ebbéli szerepén. A természetbarátok szemében már régen ökológiai tanösvény.
Adott egy idõsek otthona, melyet gyönyörû környezetben, két ütemben épített meg Békéscsaba város. A Csabai „Életfa” Nyugdíjasházban 91 ember – köztük házaspárok – önálló apartmanokban történõ elhelyezésére volt mód. Az emelt szintû ellátásra tervezett intézményt, több okból is, részben általános ápolást-gondozást nyújtó otthonná alakítják át 2008. január elsejétõl.
Gálvölgyi Jánossal remek dolog beszélgetni. Pontosabban remek dolog hallgatni azt, ahogyan mesél. Mesél a gyermekkori kalandról, mesél a kemigráfus fényképészetrõl, a valóságshowkkal és sztárocskákkal tûzdelt hétköznapjainkról. Közben persze el-elsüppedünk a nosztalgia szennyes habjaiban, a színház világában és a napi gondokban. Gálvölgyi Jánossal Hankó Viktor beszélgetett.
Nyerjen kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!

Szolgáltatás
Nyerjen családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!

Szabadidő
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital