A rovat további hírei
Az Iron Maiden a napokban kezdi világkörüli turnéját, melynek keretén belül Budapestet is érintik majd. A zenekar augusztus 12-én, kedden lép fel a Sziget nulladik napján.
Megbélyegezve érkezett haza, idegenként kezelték, ma pedig már mindenki a tenyerén hordozza. Tanárnõnek készült, végül egy rablótámadás írót faragott belõle, s a Pesti kínálat óta tán még többen ismerjük. A televízióból, a közönségtalálkozókról, az írásaiból. Tisza Katával beszélgettünk következõ könyvérõl, a fájdalomról, önmagunk megismerésérõl, a szabadságról és az életmentõ humorról.
A Makói Általános Iskola Eötvös Loránd Természetjáró Szakosztálya az idén is megszervezi Tisza Tavi Téli Túráját, mégpedig február 9-én.
Immár második alkalommal szervezik meg A fizika napját a Szegedi Tudományegyetemen, az érdeklõdõk szombaton betekinthetnek a kutatói és hallgatói laboratóriumokba, maguk is végezhetnek kísérleteket, s számos érdekesség mellett megismerkedhetnek az intézményben folyó tudományos és oktatási munkával.
Egy hónap múlva nyílik a Picasso és a nemzetközi avantgárd kiállítás a REÖK-ben: addig is Sejben Lajos Félmúlt címû tárlata, valamint az Indonézia képekben c. kiállítás várja a látogatókat a sok mozgalmas rendezvény mellett. A kiállításokon látható alkotások értelmezéséhez, elemzéséhez ad segítséget a REÖK induló Önképzõköre, emellett az érdeklõdõk az alkotókkal is találkozhatnak a képtár rendhagyó tárlatvezetésein.
Olyasféle dologgal találkozhatunk mostanában a mozikban, amellyel az utóbbi idõben igen csak ritkán. Magyar road movie köszön ránk a plakátokról. A Kalandorok három generációnyi férfi humoros és tanulságos kalandjairól, a nagy útról szól. A film békéscsabai bemutatóján az egyik fõszereplõvel, Rudolf Péterrel beszélgettünk az élet nagy dolgairól: a nõkrõl, az apaságról és arról, hogy mindig tovább kell mennünk.
Dr. Géczi József Alajos 1976 óta egyetemi oktató a Szegedi Tudományegyetemen, a politológia tanszék munkatársa. 1989-ben az MSZP egyik alapítója, majd 1994-ig a párt országos elnökségi tagja. Városi alelnökként és elnökhelyettesként is tevékenykedett. 1991 óta országgyûlési képviselõ. Több civil szervezetben tevékenykedik, 1999-tõl a Délalföld címû lap fõszerkesztõje, késõbb szerkesztõbizottsági elnöke. Ideológia- és politikatörténeti témában számos tanulmányt, cikket írt. Megfelelõ alanynak tûnt arra, hogy a jelenlegi politikai helyzettel kapcsolatos kérdéseinket megválaszolja. Így többek között a jobb- és baloldali eszmékrõl, a szélsõségekrõl és a politikai hibákról beszélgettünk.
Gregor Józsefre, a magyar operaéneklés fejedelmére, az egyik legismertebb és legnépszerûbb Csongrád megyei kötõdésû mûvészre emlékeznek Hódmezõvásárhelyen a Petõfi Sándor Mûvelõdési Központban csütörtökön 17 órakor. Az emlékmûsor keretében archív felvételek segítségével idézik fel ismét a néhai basszista felejthetetlen alakját.
Egy film a sztárgyárról, arról, ami millióknak adott beszédtémát hosszú hónapokig. Egy film a tehetségek felemelkedésérõl és bukásáról, s tán még ennél is többrõl. A közönségfilmjeirõl (Csinibaba, 6:3, Zimmer Feri) már ismert Tímár Péter egy újabb alkotással jelentkezett, amely a zenés tehetségkutatók világába enged betekintést nyerni. Vasárnap este a rendezõ Szegeden járt a Casting minden címû film bemutatójának apropóján. Mi pedig kapva kaptunk az alkalmon, s beszélgettünk vele egy jót: a küldetéstudatról, az empátia fontosságáról, s a létezés formáiról.
Újabb programmal várja a látogatókat a Békéscsabai Irodalmi Esték, amelynek témája ezúttal a vitatott szerepû és értékû Erdélybõl származó író-költõ, Wass Albert lesz.
Nyerjen a Layer Kft.-től vásárlási utalványt!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

a Layer Kft.-től vásárlási utalványt!

Utalvány
Nyerjen étkezési kupont a Speed-től!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

étkezési kupont a Speed-től!

Étel ital
Játsszon-A nadrág-gal Szarvason!
Nyerjen! 16.000 Ft értékben!

Játsszon-A nadrág-gal Szarvason!

Kultúra