A rovat további hírei
Az elviselhetetlen kánikulában a legtöbben igyekeznek mindent megtenni azért, hogy egy kicsit lehűtsék magukat. Nem csoda, ha több fogy ilyenkor a hűtött üdítőből, jeges limonádéból és fagylaltból. Kérdés, hogy tényleg képesek ezek az italok, ételek lehűteni a testünket?
A páros épp közlekedésbiztonsági vizsgán vett részt, mikor egy piros autó nem adta meg az elsőbbséget és eléjük kanyarodott.
A szombathelyi kórházban meghalt az a nő, akit férjével és lányával együtt múlt pénteken villám sújtott a gyenesdiási strandon - közölte a Vas Népe online kiadása pénteken.
A fészek hatalmas volt, egy ember vállalta csak, hogy kiírtja a darazsakat.
Csaknem az egész országban továbbra is első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben, de néhány dunántúli megyére a zivatarok miatt is adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Pénteken többfelé, a hétvégén néhol lehetnek záporok, zivatarok. A kánikula csak átmenetileg enyhül kissé, többfelé továbbra is 30 fok felett alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Egy 75 éves külföldi állampolgár a Balaton idei ötödik áldozata, a férfi kedden merült el a tóban, holttestét csütörtökön találták meg - közölte a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-vel.
Amint a hőmérők higanyszála kúszik felfelé, sok esetben azzal egyenesen arányosan rövidül a nadrágok szára, vagy éppen a szoknyák hossza. A protokollszakértő és a személyzeti tanácsadó szerint ma már lazábbak a szabályok, mégis vannak olyan ruhadarabok, amelyek viselésétől mindketten óva intenek.
A tartós hőség miatt csütörtökre már csaknem az egész országra másodfokú figyelmeztetés adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
A Kárpát-medence időjárásában csütörtök estig még nem lesz nagy változás. Marad a meleg idő, és csak néhol alakulhat ki zápor, esetleg zivatar.