A rovat további hírei
Kedden elhagyhatta a budapesti Honvédkórházat a július elsejei hortobágyi robbanásban megsérült tűzszerész katona - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.
A következő 36 órában hazánk egy nyugat-európai ciklon hatása alá kerül, a nyugati területeken már megkezdődik a lehűlés is.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) módosította a sárgaláz elleni védőoltásokra vonatkozó ajánlásait és előírásait, a változás lényege, hogy a sárgaláz megelőzésére alkalmazott vakcina egyetlen dózisa élethosszig tartó védelmet biztosít a betegség ellen, emlékeztető oltásra nincs szükség.
Én meg a Szarka Jani! Én meg a Hajas Aranka… stb. – ehhez hasonló kérdések és válaszok hangzottak el a hétvégén a dévaványai általános iskolában (a volt 1-esben), ahova az 1966 júniusában elballagott nyolcadikosok érkeztek. Az 50 éves találkozó meghittségét továbbá az is fokozta, hogy a három osztály diákjain kívül még két pedagógus is megjelent. Balogh Zsiga 8/C-s tanulóval, a program egyik házigazdájával beszélgettem. (Már napokkal a program előtt a telefonban letegeződtünk.)
A Kárpát-medence fölé egyre melegebb levegő érkezik, ugyanakkor a nyugat-európai ciklon hullámzó frontrendszere egyre közelebb kerül hazánkhoz, és ennek hatására kedden délután az Észak-Dunántúlon már előfordulhat helyenként zápor, zivatar.
Kedden fokozódik a kánikula: tizenegy megyére és a fővárosra másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.
Közmunkára ítélték és három évre eltiltották a háziállattartástól azt az ausztrál férfit, aki videóra vette, ahogy leharapja egy élő patkány fejét, majd a felvételt közzétette a Facebookon.
Illetve többen is, de sajnos a címünkben maximum egy csapat fér el – ennyi a karakterplafon. (Teljes névsor a kattintás után.)
A férfi több mint három éve dolgozik a miskolci tésztagyárban. Június 30-án vesztette el a végtagját. Azt állítja, hogy körülbelül fél éve nem működött rendesen az a gép, amely letépte az alkarját – derül ki a hétfői Blikkből.
Második alkalommal került megrendezésre a Kárpát-medencie Magyar Népzenei Találkozó, ahol a folklóré volt a főszerep.