A rovat további hírei
A hétvégén is folytatódik a szeles idő. Helyenként egy-egy záporra is készülni kell, de ismét egyre több napsütésre és felmelegedésre lehet számítani: néhol 27 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Tizenötezer-ötszáz dollár, vagyis átszámítva több mint 4 millió forint büntetést kell fizetnie egy Galápagos-szigeteki buszsofőrnek, aki elütött egy varacskosfejű leguánt.
A 23 éves, súlyos betegséggel küzdő brit Sophie azt nyilatkozta: annyira fél az elhízástól, hogy a főzés alatt nem mer bemenni a konyhába, nehogy belélegezze a kalóriákat.
Napi 10-12 órát dolgoztattak minimális pénzért, szerződés nélkül egy húszéves magyar lányt egy izlandi farmon. Sidlovits Zsófia nem akart rendőrséghez fordulni, perelni sem szerette volna egykori munkaadóit, inkább úgy döntött, hogy egy izlandi lapnak elmeséli történetét, és így próbál figyelmeztetni mindenkit, aki külföldön, azon belül is Izlandon szeretne dolgozni.
Elkészítette a legújabb magyar táplálkozási ajánlást a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.
A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig egyre inkább egy frontzóna alakítja, ennek egy peremhulláma - önálló ciklonná fejlődve - áthalad felettünk.
Az amerikai alkoholtilalom idején New Yorkban járt a politikus, de egy dokumentum szerint megoldotta, hogy hozzájusson a napi „betevőhöz”.
Beadta menedékjogi kérelmét a "szerelmes egyiptomi gépeltérítő". Seif Eddin Mustafáról azóta kiderült, hogy géprobbantás terén ártalmatlan, de agresszív férj hírében áll.
Összesen 51 személygépkocsit rongált meg kedden délután autójával Prágában egy ittasan vezető cseh rendőrtiszt.
Ahhoz, hogy Békéscsaba felől, a 47-esen Mezőberénybe jussuk, előbb bizony fel és át kell hajtanunk a nemrégiben átadott vasúti felüljárón. Mielőtt azonban felhajtanánk a hídra, azt látjuk, a településtáblára háromféleképpen van Berény neve feltűntetve: magyarul, szlovákul: Poľný Berinčok és németül: Berin. (Berin fölött az ég.) S ha szerencsénk van, a kocsink letekert ablaka mellett már a híd közepén az orrjáratunkba érezhetjük az építmény bal lábánál működő Német Finompékáru Gyártó és Forgalmazó Kft. (Német Pékség) friss termékeinek az illatát. Megyejárásunk mezőberényi etapjának a harmadik lépcsőfoka épp oda vezetett – pontosabban a sütik csalogattak minket az üzembe.