A rovat további hírei
A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület szombaton immár harmadik alkalommal rendezte meg barátságos agility bajnokságát - Hangulatok, benyomások, pillanatképek...
"A zárónapi pontos adatok még hiányoznak, az azonban biztos, hogy több mint 430 ezren látogattak ki az idei Sziget fesztiválra. Gerendai Károly főszervező az MTI-nek vasárnap este elmondta: újabb rekord született, és a végső szám akár a 440 ezret is elérheti."
Bár hazánk időjárásában továbbra sem várható jelentős változás, a felső légkör kiszáradásával egyidejűleg azonban egy-két fokkal melegebb levegő érkezik térségünk fölé. Ennek köszönhetően szerdán, bár nem sokkal, de tovább erősödik a nappali felmelegedés, a hőség legalább jövő hét elejéig kitart.
2001 és 2012 között épp egy tucatnyiszor rendezték meg a Békéscsabai Lecsófesztivált, amelyet augusztus 21-22-e között, a CsabaPark védőszárnyai alatt Békéscsabai Kolbászos Lecsófesztivál néven újratöltenek. Ez ügyből kifolyólag a szervezők pénteken sajtótájékoztatót tartottak a főtéri posztyenkás ház melletti ad hoc lecsókonyhában.
Reggeli és mennyei desszert három perc alatt - kettő az egyben.
Békéscsaba önkormányzata a Munkácsy Mihály Múzeummal karöltve idén is megrendezi a Munkácsy Torta 2015 elnevezésű eseménysort. A versenyre három cukrászmester (Balogh Lászlóné Jetty, Galgóczi László és Sárkány Mihály) nevezett, akiknek a „sorsa” szerdán dől(t) el a múzeumban. A nyertes tortát a nagyközönség is megkóstolhatja augusztus 20-án. P.S. Balogh Lászlóné - Bársonyos álom (6. kép) nevű kompozíció nyert.
Ha motoros találkozó van, akkor 150 kilométeres körzetben nem lehet másik – hangzott el többek között ez is szombaton a nyolcadik alkalommal megrendezett Békési Motoros Találkozón, a Dánfoki Üdülőközpontban. A jamboree Békési Motoros Baráti Kör munkásságának és szervezésének köszönhető, amely a baráti kör magalapításával majdnem egyidős.
És vajon milyen érzés az őszt megidéző, kopogó esőben a kánikuláról írni? Hát persze, hogy sirályi! (Július 22-26. között a Balatonnál jártunk.)
Egy poszt, egy komment, egy keresés, egy sms, egy lájk sem ér meg annyit, hogy kockára tegyük érte az életünket - üzeni az AT&T társadalmi célú reklámja, amely művészi igénnyel, bár sokkolóan mutatja be, milyen kevésen múlik, hogy bekövetkezzen egy tragédia.
Ami ugye ilyentájt nem nagy ügy. De azért valljuk be, jólesik a szemnek egy efféle páros látványa egy takonykóros kora reggel 6:12-kor, a békéscsabai Lencsésin. Ami inkább jobban érdekelt, hogy ezek a szárnypróbálgatók, vajon mikor érkeznek vissza a szülőfészkükhöz? Milyen GPS-szel működnek? És honnan tudják, hogy hova kell visszajönniük?