A rovat további hírei
A Csaba Center október 9-én és 10-én a Glamour-napokhoz kapcsolódóan ismét megrendezi nagyszabású vevőcsalogató eseményét. Pénteken Tolvai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, szombaton pedig Dér Heni, Pál Dénes, valamint Vastag Csaba lép színpadra, míg az akciókban a bevásárlóközpont több mint 70 üzlete vesz részt.
Újabb színdarabbal rukkol elő a közeljövőben Bartus Gyula, a Békéscsabai Jókai Színház művésze. Az Ez is negyvennyolc című történelmi játéka az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ideje alatt játszódik, de egy árva mukkot sem ejt a pilvaxos klisékről, hanem kifejezetten a Békés megyei történésekre koncentrál. A darabbeli eseménysorozat azt a célt szolgálja, hogy a kisember miképp éli meg a forradalom ideje alatti fordulatokat.
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Békés Megyei Szervezete 2006 óta, tizedjére rendezte meg péntek este a Príma-díjátadó Gálát Békéscsabán.
Minden bizonnyal az eddigi legnagyobb siker, melyet magyar énekes elért. Király Viktor meggyőzte az amerikai Voice zsűrijét.
Jelenleg viszonylag alacsony, nagyjából kétszázra tehető a létszám a békéscsabai kutyamenhelyen és emellett arról is beszámolhatunk, hogy az önkormányzat, valamint a polgármester támogatásával 2 millió forint értékű felújítási munkálatok zajlanak
Húsz esztendős a Csabagyöngye kötelékébe tartozó Lencsési Közösségi Ház kertbarát köre. A jeles alkalomból kifolyólag Sitz Györgyöt, a kör vezetőjét a többi között arról kérdeztük, hogy hol bujkálnak a friss hajtások, azaz a fiatal kertészek, illetve arról is, hogy mit ad, mit adhat a kert, a kertészkedés.
A Magyar Galamb és Kisállattenyésztők Országos Szövetsége 243. sz. Gyomaendrődi Egyesületének szervezésében zajlott szombaton a Magyar Autosex Tyúkgalamb Fajtaklub bemutatója. A program társrendezvénye a Facebookon meghirdetet Galambom néven futó pályázat (fotó, rajz, képzőművészet és irodalom kategóriákban) eredményhirdetése volt.
A facebook előszeretettel emlékeztet az idő múlására, és megjeleníti az adott naphoz kötődő emlékeinket. A tegnapi naphoz nálam egy három évvel ezelőtti bejegyzés jelent meg: „De anyaaa, hiszen tudod, mennyire szeretem a KRESZ-parkot!”. Ez pedig azóta sem változott. Sőt.
A Jókai Színház színművészeinek közreműködésével rendeztek gálaműsort Békéscsabán, a Szigligeti utcai óvoda immár két éve bezárt uszodájában. A jótékonysági akció teljes bevétele hozzájárul az intézmény tanmedencéjének felújításához. A támogató jegyek értékesítéséből eddig közel 300 ezer forint gyűlt össze.