A rovat további hírei
Tovább folytatódik a Munkácsy Mihály születésének 170. évfordulója tiszteletére összeállított Munkácsy-év programsorozata Békéscsabán. Csütörtökön délelőtt a gyerekeket vették célba a szervezők, kicsiket és nagyobbakat vártak a térre egy kis művészkedésre.
Csülök, sör, zene, jókedv, és szikrázó napsütés. Ez várta azokat az érdeklődőket, akik kilátogattak a 14. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé nyitónapjára. Az első hordó folyékony kenyeret idén is ejtőernyősök segítették a földet érésben.
Bizony eljön a pillanat, amikor az ovis gyermekek is ráébrednek: már hat évesek lettek, és ősztől az iskola következik. A ballagási szokások szerint szombaton a békéscsabai Penza ovisok is elbúcsúztak társaiktól, az óvó néniktől, a játéktértől és persze a nyugdíjba készülő Magdi nénitől.
Ifjúsági Lehetőségek Tárháza, azaz a Spájz várta a fiatalokat péntek délután Békéscsabán. Új lehetőségekről, külföldi tanulmányokról, cserediák programról és számos egyéb őket érdeklő témáról kaphattak bővebb felvilágosítást szakemberek közreműködésével.
Bringa, bicaj, bicó, drótszamár, keró, canga, bicikli, kera, nyereg….magyarul kerékpár. Kedvelt közlekedési eszköz, ugyanakkor sportolásra, túrázásra is szívesen használjuk - immár 1817 óta. Békéscsabán az Európai Uniós választás napján a legextrémebb kétkerekűeket nézhették meg és próbálhatták ki az érdeklődők.
A békéscsabai gyermeknapi láncfű-csokor egyik szára kedden a Lencsési Óvoda székhelyén, a Kőmívesovi udvarán futott tovább, mégpedig homokvárépítő-verseny formájában. A dolog pikantériája, hogy eme megmérettetésen a gyerekek a szülőkkel karöltve húzták fel, a majd’ az égig érő különböző monstrumokat, amelyek jó néhány tengerparti kollekciót is simán lemostak. A jamboree vége felé pedig elszabadult a kvázi önlebontó batyusbál, azaz sokan visszavásárolták a közösbe adott sütiket. Trallala.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Bomba nyeremény! Nyerj 24 db Bombát az SCM Kft-től!

Bomba nyeremény! Nyerj 24 db Bombát az SCM Kft-től!

Érték: 3.816 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom