A rovat további hírei
Amerikai kutatók feltérképezték, hogy miként működik az agy a nyelv használatánál.
3000 forintot ért két korty ásványvíz, amit egy újságíró a debreceni villamoson merészelt elfogyasztani. Eddig nem volt köztudott, hogy a vízivás is tilos a tömegközlekedési járatokon - olvasható a hvg.hu-n.
A Kárpát-medence felett szerdán átvonul egy ciklon hidegfrontja, csütörtök este azonban már a mediterrán térségben kialakuló ciklon melegfronti felhőzete érkezik fölénk.
Jégeső és csaknem hurrikán erősségű szélviharok voltak az amerikai préri egyes részein kedden, a pusztító tornádók azonban elmaradtak. Kansas állam északi részén grapefruit nagyságú jégdarabok hullottak az égből.
Idén májusban első alkalommal kerül átadásra a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola által alapított Jógarádzsa Kiválósági Díj. A kezdeményezés célja, hogy anyagi és erkölcsi elismerésben részesítse azokat a magyar jógaoktatókat, akik hitelesen közvetítik a több ezer éves múltra visszatekintő jóga gyakorlatait, elveit és értékeit.
Veszélyes étrend-kiegészítőre hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatala az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
Az ország jelentős részén gomolyfelhős, napos idő várható, csak a Dunántúl északnyugati részén lehetnek átmenetileg felhősebb körzetek.
Ez lehetne akár egy reggeli, négy válaszos szavazós kérdés is (egyik sem, a, b, mindkettő). De nem az, mert már délután van, 15:49.
Kezdődik a szezon, szombaton nyitnak az első fővárosi strandok (is): a Palatinus és a Dagály, valamint akkor indul a Gellért fürdő hullámszolgáltatása is. Több strandot felújítanak - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. kedden az MTI-vel.
Az éjszaka második felében már keleten is egyre több helyen kiderül az ég, legfeljebb északkeleten fordulhat elő még gyenge zápor.