A rovat további hírei
A magyar gasztroforradalomról tartott előadást Molnár B. Tamás a Patrióta Kisvendéglőben, Gyulán. A fővárosi gasztronómus, a Magyar Gasztronómiai Egyesület egyik alapítója a magyar gasztroforradalom elindítója várta a gasztrokultúra iránt érdeklődőket, hogy tudatosítsa legfontosabb elveit.
A 14. Sörfesztivál és Csülökparádé szombati napján közel 120 titkos recept alapján rotyogtak a győztesebbnél győztesebb csülökpörköltek, ugyanis a megkérdezett csapatok mind a sajátjukat gondolták a legjobbnak.
A békéscsabai sportcsarnok területén 400 négyzetméteren mutatják be azokat a történelmi, kulturális és gasztronómiai értékeket, amelyek Békés megye életében jelentősek. A kiállítás egyik fővédnöke, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke megnyitóbeszédében hangsúlyozta a vásár példaértékét, és azt, hogy a kiállítás mekkora fontossággal bír az értékek megőrzésében és ismertté tételében.
Tovább folytatódik a Munkácsy Mihály születésének 170. évfordulója tiszteletére összeállított Munkácsy-év programsorozata Békéscsabán. Csütörtökön délelőtt a gyerekeket vették célba a szervezők, kicsiket és nagyobbakat vártak a térre egy kis művészkedésre.
Csülök, sör, zene, jókedv, és szikrázó napsütés. Ez várta azokat az érdeklődőket, akik kilátogattak a 14. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé nyitónapjára. Az első hordó folyékony kenyeret idén is ejtőernyősök segítették a földet érésben.
Bizony eljön a pillanat, amikor az ovis gyermekek is ráébrednek: már hat évesek lettek, és ősztől az iskola következik. A ballagási szokások szerint szombaton a békéscsabai Penza ovisok is elbúcsúztak társaiktól, az óvó néniktől, a játéktértől és persze a nyugdíjba készülő Magdi nénitől.
Ifjúsági Lehetőségek Tárháza, azaz a Spájz várta a fiatalokat péntek délután Békéscsabán. Új lehetőségekről, külföldi tanulmányokról, cserediák programról és számos egyéb őket érdeklő témáról kaphattak bővebb felvilágosítást szakemberek közreműködésével.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom