A rovat további hírei
Nem mindennapi vállalkozásba fogott három bátor „úttörő”, úgy döntöttek, egész napos programot szerveznek Békéscsaba és a megye aprajának és nagyjának. Számtalan helyszínen várták a kikapcsolódni vágyókat, akik szinte habzsolták a sok-sok lehetőség nyújtotta élményeket.
Balatonszárszó az egyik balatoni település, amelynek elég csak a keresztnevét begurítani a Gógli királynőbe: Szárszó, és nincs félredumálás, mert csakis arról az egyről van szó – mert nincs Pusztaszárszó, Dunaszárszó, Tiszaszárszó, Székelyszárszó, stb. Nevével azonban sajnos összeolvadt a drága (József) Attila 1937-es tragédiája. Hozzákötődik az 1943-as homogén értelmiségi találkozó; a ’93 óta, a Falkasházy család nyaralójában összeülő kevésbé homogén értelmiségi találkozó; (amúgy közel van Őszöd is). Továbbá néhány éve itt zakatol a Csukás (István) Színház. És maradva a meséknél, Gombóc Artúr csoki-színskálájához hasonlatosan számtalan kerek, szögletes, hosszú, rövid, gömbölyű, lapos, tömör, lyukas, csomagolt, meztelen, egész, édes, keserű, csöves, tej, likőrös, tavalyi, idei békéscsabai üdülő sül a napon, vagy épp piheg egy nagy fenyő alatt. Meglehet, rátartian hangzik, de már évek óta kihámoztam tojáshéj elmémből: Szárszó a békéscsabaiak balatoni fővárosa. A tó továbbra is csodás, csak a lángosok zsugorodnak.
Vajon milyen lehet egy stewardess élete, valóban olyan fényűző és élményekkel teli, mint a filmekben? Tényleg annyira nehéz bekerülni, mint ahogyan előadják? Amikor eszembe jutottak ezek a kérdések, akkor ugrott be, hogy van egy olyan ismerősöm, akinek folyamatosan követem az oldalát, mert szebbnél szebb képeket tölt fel az egyik legnépszerűbb közösségi oldalra, megosztva különleges élményeit ismerőseivel, barátaival, akik szintén nem tudják megállni, hogy egy kicsit ne irigykedjenek a békéscsabai születésű Knyihár Annára.
Szakadt. Szürkébe hajlott az ég alja, az aszfalt, szinte minden. Egyedül csak a kedvünk volt szokásosan tarkabarka, amikor is a minap megérkeztünk a sarkadi Éden-tó Szeszfőzdébe. Utunk eredeti apropója az volt, hogy elvigyük dr. Ignácz Mihály, hírportálunk tulajdonosának a meggypálinkáját. (5 mázsa meggyből körülbelül 53 liter 46%-os pálinka készült.) Az utolsó cseppek lepárlási ideje alatt Tóth János, a szeszfőzde tulajdonosa egy ad hoc kóstolóval lepte meg stábunkat.
A Jóban Rosszban Bodolai Bandija (született Tóth Roland) a közelmúltban a másfél éves kislányával békéscsabai barátok közt járt. No, bújjon csak ki a szög a zsákból, hisz kár kertelni: dr. Ignácz Mihály, a hír6 tulajdonosa látta őket vendégül. Azonfelül a vacsorán részt vett a csapat régi nagy barátja Rith Norbert, a DeRi Kft. (csabai kertépítő cég) egyik ügyvezetője is. Kiderült, Norbert az utóbbi időben Bandit csak a rádióreklámokban hallja – ugyanis évek óta nem találkoztak –, így a színész némi hazai gasztrocsodák (kolbász és pálinka) elfogyasztását követően, bőkezűen felajánlotta, másnap kimegy Norbiékhoz talicskázni, követ törni.
Egy békés megyei cég akciójának köszönhetően 123 szőnyeget és 38 lábtörlőt adományozott a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ fennhatósága alá tartozó intézményeknek, ezzel is javítva életkörülményeiket.
Valójában kinek mit jelent az erkély? Nos, hát íme, néhány örömteli megfejés: plusz tér, egy lépéssel meghosszabbított lakrész, LEVEGŐ!, egy kis paradicsomkert. (Noha az emberek vala, hanyatt-homlok beköltöztek a falvakból a városokba, ma meg súlyos ezreket fizetnek azért, hogy ismét a természet fakó indigóját szagolhassák.) De létezik olyan is, aki éveket várt arra, hogy végre egy tiszta, balkonos lakásba költözhessen, s mire ez összejött neki – reggelente csak lehulló macskaszőrt lát a felkelő napkorong sziluettjében. Eredendően az erkélyen gyermekruhák száradnának, ellenben a jófejű szomszéd nem hajlandó lakkal lefújni a macskáit.
Negyedik alkalommal rendeztek biztonságtechnikai konferenciát június 26.-án Békéscsabán a Telemax és a Novosec Security Kft. jóvoltából. A szakmai nap a viszonteladóknak, riasztószerelőknek – és telepítőknek szólt azzal a céllal, hogy megismerhessék ezen iparág legújabb eszközeit, lehetőségeit.
Éva néninek ugyan nem rokona se az író (Ferenc), sem a már elhunyt színművésznő (Hédi), miközben Temesi ő is (igaz, az utóbbi két s, y-nal írta a nevét). Mi több, van egy egypetéjű, megszólalásig hasonlatos ikertestvére – akivel sokszor megosztja és kibogozza a félúton összecserélt, eltévedt üzeneteket. Azonfelül harminc éve – mióta Csorvásról Békéscsabára költözött –, mondhatni önszorgalomból ápolja a négyemeletes panelháza előtti kiskertet. Manapság, a globalizáció determinációját kiaknázva egy mini kaktuszparkot nemesít a lakótelepi „szikvilágban”. Nyilván sokan hozzák magukkal a kisebb településekről a városokba a rendszeretetüket, de mintha napjainkban egyre kevesebb Éva nénivel találkoznánk.
Nyerj bluetooth hangszórót a Morpheus PC-től!

Nyerj bluetooth hangszórót a Morpheus PC-től!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerj egy üveg Epres Rosé Fütyülőst a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj egy üveg Epres Rosé Fütyülőst a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 3.100 Ft Játszom