A rovat további hírei
Hagyományteremtő szándékkal indították útjára a Városi Óvodai Almafesztivált Békéscsabán október 9-én csütörtökön. Az eseményen 475 nagycsoportos kisgyerek vett részt a Csaba Parkban. A főszerepben – a gyerekek mellett – az alma volt.
Péntek kora reggel, mit kora reggel, aki még volt (sorállományú) katona, az csak igazán tudja, hogy mi a kora reggel (persze a hamarjában kelő munkásember is). Szóval kora reggeli időpontban több mint két tucat általános- és középiskolás, négyfős csapat gyülekezett középmagas adrenalinszinttel (szemmel láthatóan nem a diákhéten dzsiggelő gyerekek) a Békéscsabai Repülőtér egyik hangárja környékén, hogy legyűrjék a 13. Honvédelmi Kötelék-MATASZ BMSZ járőrverseny (haditorna/honvédelmi nap) feladatait – pedagógusaik és a hivatásos állomány tagjai gondozásában.
A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2014. október 3-án tizedik alkalommal szervezte meg a Megvilágosodás Napja elnevezésű rendezvényét. Ezen a napon a láthatóság fontosságára igyekeznek felhívni a kerékpárosok figyelmét. A megye 9 városában 19 óra 30 perckor példamutató, figyelemfelhívó kerékpáros felvonulás indult. Mi a békéscsabai demonstrációt vakuztuk meg.
Egy egész heti programsorozattal „készült” Doboz nagyközség a szüretre. Fotókiállítás, gasztronómiai bemutató, játszóház, zene és tánc, bál és felvonulás színesítette a programot. A település életének fontos részét képezik a közösségi programot, nem csak kizökkentenek a munkás hétköznapokból, de közösséget is kovácsolnak.
25 csapat – 25 év. Az előző szám a ringbe szállóké (noha a szervező brigád, a Baráti Egylet Mezőberényért teljesen érthető okokból nem indult a versenyen); míg a másik szám a település várossá nyilvánításának a 25. évfordulóját fedi. IV. Mezőberényi Töltöttkáposzta Fesztivál, szombat, Városi Liget, 25 csapat, kábé 10 ezer káposzta, bő ezernyi fej.
Lecsapott a vihar Békéscsabára, néhány perc alatt hatalmas mennyiségű csapadék hullott, elárasztva utcákat, megtöltve árkokat, eláztatva az ernyő nélkül kimerészkedőket.
Mégsem lett semmi baja, sőt, még élvezte is a zuhanást, végigsikoltozta a néhány perces utat, és amikor végre földet ért, mosolyogva csak annyit mondott: a legkirályabb volt!
Nem mindennapi vállalkozásba fogott három bátor „úttörő”, úgy döntöttek, egész napos programot szerveznek Békéscsaba és a megye aprajának és nagyjának. Számtalan helyszínen várták a kikapcsolódni vágyókat, akik szinte habzsolták a sok-sok lehetőség nyújtotta élményeket.
Balatonszárszó az egyik balatoni település, amelynek elég csak a keresztnevét begurítani a Gógli királynőbe: Szárszó, és nincs félredumálás, mert csakis arról az egyről van szó – mert nincs Pusztaszárszó, Dunaszárszó, Tiszaszárszó, Székelyszárszó, stb. Nevével azonban sajnos összeolvadt a drága (József) Attila 1937-es tragédiája. Hozzákötődik az 1943-as homogén értelmiségi találkozó; a ’93 óta, a Falkasházy család nyaralójában összeülő kevésbé homogén értelmiségi találkozó; (amúgy közel van Őszöd is). Továbbá néhány éve itt zakatol a Csukás (István) Színház. És maradva a meséknél, Gombóc Artúr csoki-színskálájához hasonlatosan számtalan kerek, szögletes, hosszú, rövid, gömbölyű, lapos, tömör, lyukas, csomagolt, meztelen, egész, édes, keserű, csöves, tej, likőrös, tavalyi, idei békéscsabai üdülő sül a napon, vagy épp piheg egy nagy fenyő alatt. Meglehet, rátartian hangzik, de már évek óta kihámoztam tojáshéj elmémből: Szárszó a békéscsabaiak balatoni fővárosa. A tó továbbra is csodás, csak a lángosok zsugorodnak.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom