A rovat további hírei
Visszatekintők egyik utolsó darabja következik. Mert (még) mindig bőven aktuális és sokunkat érintő problémára keres megoldást.
Legtöbbször, ha „ütközünk”, joggingban kerózik a kilencéves fiával a békéscsabai Élő-vízcsatorna partján; vagy épp farmerban megy el a feleségével egy koncertre (mondjuk Quimby); a munkahelyén, a hivatalban zömmel pulóverben dolgozik; s persze ha a protokoll-etikett úgy kívánja, akkor a zakó-nyakkendő-szövetnadrág-fényes cipő kombinációját is felveszi. Dr. Nagy Bélát (Független), Medgyesegyháza régi-új polgármestertét 1993 szeptembere óta ismerem, kábé egy hónap múlva, a második találkozásunkkor, előre köszön; ’97 áprilisában, egy alkalommal egy vonatfülkében utaztunk Budapestre; 2001-ben, amikor a jogi egyetemen tanult, egyszer, szintén egy áprilisi napon, a fővárosi Darshan Udvarban is összefutottunk, valamint megannyi rendezvényen és persze a Dinnye Fesztiválokon… ezért úgy gondolom, ebben a beszélgetésben képmutatás lenne csak úgy magázódni.
Nincs szíved, ha ezen nem sírsz...
Ha karácsonyra nem jön össze a család, összejön máskor. De jó az?
A kiskutya megmenti a karácsonyt - nagggyon cuki
Szarvas Péter polgármester gombnyomására, az ünnepi fények belobbanásával vasárnap ismét Disneylanddé változott Békéscsaba főtere.
Gyulán immár majd három évszázados hagyománya van a pálinka készítésének. A város első főzdéjét Harruckern János György alapította 1731-ben. A tradíció „egyenesági” letéteményese a Báró Harruckern Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. A vállalkozás által működtetett főzde és kóstolóház egy 15 hektáros, gyümölcsösök által körülölelt területen található, ahol a legmagasabb minőségű nedűkhöz vezető úton Fabulya Attila, okleveles pálinkabíráló vezetett végig bennünket.
A mai gazdasági helyzetben ismét gyakoribb, ha családon belül, apáról fiúra öröklődik egy foglalkozás. Különösen, ha olyan eszközigényes szakmáról van szó, mint a fogászat. A békéscsabai dr. Barta Dániel épp tizenegy esztendeje kezdte meg praxisát édesapja vállalkozásában. (Dr. Barta Kálmán 1995-ben alapította a Denticulus Bt.-t; a denticulus fogacskát jelent.) Noha nem kezelésre érkeztem, mégis egy kicsit szorongva léptem Dani rendelőjébe. In medias res-szel kezdtem:
A békéscsabai Lencsési Óvoda Napsugárovi tagintézménye (illetve az akcióhoz csatlakozott a másik két ovi: a Zöld a Manóvár is ) szerda este tartotta a hagyományos, minden idők legmelegebb Márton-napi lámpás felvonulását. Továbbá az óvodapedagógusok bemutatták a gyermeknek az ünnephez kapcsolódó hagyományokat is.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom
Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Érték: 6.000 Ft Játszom