A rovat további hírei
Almási Imre ügyvezető közvetlenül a szokásos 9 órai értekezletet követően dobta fel a pettyes kívánságlasztit azzal, hogy akkor hamarosan indulhatunk is Póstelekre, méghozzá a Meszlényi-Autó Kft-től kölcsönkapott padlizsán lila gyöngyszemmel.
Újabb rekordok dőltek meg a versenyzők és a látogatók számában is a 19. Csabai Kolbászfesztiválon. Hégely Sándor fesztiváligazgatót kértük egy gyorsértékelésre még a Csík Zenekar vasárnap esti koncertje előtt.
Besenyő Pista bácsi és az óraátállítás
Kötetlen beszélgetésre, valamint kolbásztálas vacsorára várta a minap Békéscsaba városatyáit az Árpád és Vadász Pálinkákat gyártó békéscsabai Kisrét Manufaktúra Kft. vezetősége. Az Árpád Pálinkatanyán többek között terítékre került a 2015. évi Pálinka Országkóstoló díjnyertes üdvöskéje, a Lepotica Szilva Pálinka is.
A Földünkért világnap jegyében rendhagyó földrajzórát szerveztek 5-6. osztályos általános iskolások számára Békéscsabán a Lencsési Közösségi Házban kedden délelőtt.
Döbbenet, mennyi szeretet van ezekben az állatokban, néha tényleg olyanok, akár egy kisbaba. Valami belement a szemünkbe, csak azért ilyen párás a tekintetünk, és ennek semmi köze ahhoz, ahogy az ezen a felvételen látható apró koala megöleli az őt filmező operatőrt. Pedig tényleg nagyon megható a pillanat, láthatóan elsőre a forgató férfi is megrökönyödött az esettől. A kis szőrmók - egyébként Imogennak hívják, és éppen az első napját videózták a Symbio Wildlife parkban - igazán boldog volt új otthona miatt, így akit csak ért, annak adott egy ölelést. (forrás: híradó.hu)
Tucatjára ünnepelte meg pénteken az AUT-PONT Alapítvány az Autizmus Napját Békéscsabán. A program üzenete, hogy felhívják az emberek figyelmét az autizmussal élőkre, akik ugyanolyan értékes emberek, mint bárki más.
Esős, borongós hétvégéken némileg csökken a szórakozási lehetőségek száma. Elővehetjük például a Monopolyt, előkerülhetnek a klasszikus filmek, esetleg regények, vagy éppen lehet vezetni mondjuk egy BMWi3-ast. Ez utóbbi opció természetesen csak és kizárólag akkor él, ha a Csabagyöngyében éppen akkor rendezik meg az elektromos és hibridautó kiállítást.
A Rákóczi Szövetség iskolai szervezete és a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium (BEG) közös szervezésében a minap a végzősök, Szilágyi Andor rendező Mansfeld című moziját nézték meg a város egyetlen filmszínházában.
Az evangélikus gimnázium tanulói, 11-12-13. évfolyamos diákok kóstolhattak bele kedden késő délután a kolbászkészítés rejtelmeibe. A 16 és 18 év közötti lányok és fiúk a Csabai Kolbászklub Egyesület Uhrin Zoltánról elnevezett klubházában sajátíthatták el a jó fajta csabai elkészítéséhez szükséges alapismereteket.
Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom