A rovat további hírei
A közelmúltban rendezték meg a Békéscsabai Jókai Színházban a Nyilas Misi kerestetik című gálát. A dolog pikantériája, hogy a Légy jó mindhalálig musical osztott főszerepére, a közel másfélszáz jelentkezőből még mindig hárman vannak (csúnya szó következik) versenyben. Seregi Zoltán rendező úgy döntött, a három Nyilas Misi-jelölt: Kozák Ádám, Bolla Márton és Uhrin Andor is megkapja a lehetőséget, hogy mindannyian elkezdhetik próbálni a főszerepet. Közben már javában zajlanak Galambos Hajni (nénivel) az énekpróbák.
Na, most valóban nem puncsolok, de szerintem a békéscsabai Elefánt Söröző, és a vele szimbiózisban pulzáló Csabai Csípős Blues Club olyan, mint Amerika, azaz egy (zenei) olvasztótégely. Egy csomó jó kis műfaj ketyeg a blues körül (természetesen ebből a körből a karaoke partikat szívesen lúgoznám). Péntek este két egyesület is a deszkákra lépett: a Hazai Pálya és a Tenderfoot Blues Unit.
A békési Mentálhigiénés Egyesület nyolcadik alkalommal rendezte meg pénteken a Játék-Szín Dél-alföldi Regionális Amatőr Színjátszó Találkozót. A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ nagytermébe idén 14 csoport lépett deszkákra – a program a Lelki egészség világnapja verbális társrendezvénye volt.
Intimszférát a kerékpárosoknak!
Kedden a Békéscsabai Irodalmi Estek vendége volt Pataky Attila. Gondolhatjátok, a városháza dísztermében azt a bizonyos varróeszközt (varrótű) el sem lehetett ejteni.
... adta ki az ukázt egy jó tucatnyi gerlai lokálpatrióta idén tavasszal, és szeptember 12-én ásót, kapát, ágdarálót ragadva, könyékig bevették magukat a közel háromhektáros susnyásba. A hír6.hu a hétvégén leste meg a Gerlai Wenckheim Társaság jóravaló önkényes önkénteseit.
A népzene és a nacionalizmus bizonyos szempontból tejtesók; mi történik azonban, ha egy nemzet muzsikáját nemzetköziesítik, akarom mondani, internacionálizálják? (Be szép szó!) Körülbelül az, ami e héten zajlott a békéscsabai Meseházban: francia zenészek ismerkedtek a magyar népzenével. Történetesen a Meseházi Alapítvány meghívására öt napon keresztül vendégeskedett a bretagne-i Kreiz Breizh Akademi, akiket hazánk jeles személyiségei (Sebestyén Márta, Both Miklós és Makó Péter) tanítottak. A tanítványok péntek este, Schéner Mihály álomországában egy szűk körnek kamarakoncerttel számoltak be a mögöttük hagyott napokról – naná, hogy a cselekménybe mi is belekagylóztunk.
Ki mondta, hogy egy csiga nem lehet egy macska barátja? A felvétel szerint semmi sem állhat az állatok barátságának útjában. (forrás: mon.hu)
Szokásához híven az ősz nemcsak esőt és komor hangulatot hozott magával, hanem pompás színeket és fényeket is.
Almási Imre ügyvezető közvetlenül a szokásos 9 órai értekezletet követően dobta fel a pettyes kívánságlasztit azzal, hogy akkor hamarosan indulhatunk is Póstelekre, méghozzá a Meszlényi-Autó Kft-től kölcsönkapott padlizsán lila gyöngyszemmel.
Nyerj páros belépőt a Jókai Színház előadására!

Nyerj páros belépőt a Jókai Színház előadására!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerj három csomag Tchibo kávét a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj három csomag Tchibo kávét a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 1.800 Ft Játszom
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom