A rovat további hírei
Nyolcvankét éves korában elhunyt Fábián László olimpiai és négyszeres világbajnok kajakozó, edző, a sportág első magyar olimpiai aranyérmese.
A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) összesített adatai szerint 2017-ben a mintavételek száma nőtt, a pozitív esetek száma viszont csökkent a 2016-os évhez képest.
A Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokság úszóversenyeinek csütörtöki zárónapjának eredményei:
Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic játék nélkül jutott a 2,8 millió dollár (781,3 millió forint) összdíjazású montreali keménypályás női tenisztorna páros versenyének negyeddöntőjébe.
A magyar sportoló magabiztos győzelmet aratott csütörtökön a dániai Aarhusban zajló olimpiai kvalifikációs vitorlázó-világbajnokságon.
Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen, Késely Ajna pedig 400 méter gyorson egyaránt a legjobb idővel, míg a 4x100 méteres vegyesváltók közül a férfi a második, a női nyolcadik helyen jutott döntőbe a Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján.
Hatalmas csatában győzött a magyar úszó, ezzel megvédte a címét. Jakabos Zsuzsa nyolcadik lett a döntőben.
Hosszú az első, Jakabos a hatodik idővel ment tovább 200 méter vegyesen.
Másfél hetes székesfehérvári edzőtáborozással készült közvetlenül az atlétikai Európa-bajnokságra Baji Balázs, aki maradéktalanul az éremmel lenne elégedett Berlinben.
Az augusztus 14-én rajtoló Tour de Hongrie kerékpáros körverseny 195 országban lesz látható.