A rovat további hírei
Linamar-Békéscsabai RSE—Újpesti TE 3:0 (22, 12, 15). Röplabda NB I-es női mérkőzés. Békéscsaba, 1000 néző. V.: Éva, Adler.
Az utolsó 2015-ös hazai mérkőzésén aratta második hazai győzelmét a Békéscsaba. Persze semmilyen messzemenő következtetést nem lehet levonni abból a tényből, hogy Békéscsabán csak a Fejér megyei csapatokat tudtak legyőzni a lila-fehérek. Tehát csak a bajnok Videoton és most a Puskás Akadémia csapatainak nem termett babér a Kórház utcai stadionban.
Meglepő mutatványok egy 86 éves tornász hölgytől.
Még a héten is érkeztek új játékosok Békéscsabára, akik közül Vaskó nem csak tagja lett a kezdőcsapatnak, de mint csapatkapitány Balogh Zsolt helyettese, a kezdőkörben a térfélválasztásnál már ő képviselte a hazaiakat. A Békéscsaba szezonbeli legjobb mérkőzését játszotta, végig irányította a mérkőzést.
Békéscsaba város prominensei némileg megkésve, csak szerdán tudták fogadni a májusban Anadiában megrendezett világkupa győztes Böczögő Dorinát. (Talajon nyert.) Azonban a dorgálás nem a városatyáknak szól. Senkinek sem szól; hiszen gyönyörű tornásznők a tavasz óta folyamatosan az úton van. Szarvas Péter polgármester (vagy a kabinet) figyelmessége, de lehet, hogy pusztán a vakszerencsének köszönhetően, épp Dorina napkor fogadták a hazai torna üdvöskéjét. Isten éltessen, Dodó!
A hétfői Sporthétfőn többek között bemutatkozott a Békés Megyei Kano Judo SE, a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE röplabdás lányai kézjegyüket osztogatták, továbbá színre léptek a Békéscsabai Diák Kézilabda Sportjáért Egyesület szivacskézilabdásai, valamint a délután folyamán asztali- és flaszterteniszezni is lehetett.