A rovat további hírei
A bajnoki címvédő Békéscsaba csapata fennállása során először hódította el a női röplabda Magyar Kupát, ugyanis a pénteki döntőben három - meglepően sima - játszmában legyőzte az elmúlt négy idényben kupagyőztes Vasas együttesét az Érd Arénában. (MTI Fotó: Illyés Tibor)
Még a hetvenes évek derekán, a Szarvas-Békésszentandrás tengelyen csorgott le Békés városába, a ma Békési Kajak-Kenu Club néven szárnyaló sportegyesület ideája. 1975-ben hajóra is szálltak a víz madzagfalvi szerelmetesei. A klub jogelődjének alapításában oroszlánrésze volt az akkori Mezgé szakiskola egyik testnevelőjének, bizonyos Izsó Gábornak. (Igen, ma ő a település első embere.) És beindult a nagy lapátolás… de annyira, hogy a sportkompánia szinte meg sem élte a második ikszet, ’95 nyarán Duisburgban Pankotai Gabi negyedmagával 200-on az élre húzta a magyar csapatot. Kálmán Tiborral, a klub ügyvezetőjével (igen, ma ő a település egyik alpolgármestere) beszélgettem a jelenlegi hogylétről, azaz a mostról, amely ugye a múlt és a jövő zsilipje.
Gasztronómiai napot tartottak a hazai judo prominensei pénteken a CsabaParkban. A jellegzetes csabaias ebéddel egybekötött kolbásztöltésen részt vettek a Magy Judo Szövetség vezetőségi tagjai, japán nagymesterek, válogatottak, városi képviselők, a térség polgármesterei. A házigazda szerepét pedig Gyáni János, a Békés Megyei Kano Judo SE mestere és judokái látták el.
Legalábbis a hús-vér állományával, szebben fogalmazva: egyesülete tagságával kapcsolatban – ugyanis az erős anyagban (sportoló) több évnyi kifutási idő van; de mi van akkor, ha egy világszintű klub szó szerint szerelemből hónapról-hónapra él? Bizony, nehéz a helyzet. De javaslom, meséljenek minderről a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club prominensei: Czeglédi Katalin marketingvezető és Tóth Sándor ügyvezető.
Hazai pályán nyert a BRSE a Nyíregyháza ellen 3:0 arányban.
Zöld zakó! Piros hetes. Handolás (römi). Európa bajnokság. Sieger Caffe (győztes kávé). Kamptal (Harcosok Völgye). St. Andrew’s vizsga. Hole in one (Egy ütésből a lyukba). Andrea (36). Lilla (30). Zsuzsanna (24). Sportbíróság. Szervezés. Kosárlabda. Foci. Pingpong. Sakk. Testnevelés hármas.
Hazai pályán verte meg 3:0 arányban a BRSE a Jászberényi RK-t, ezzel kiharcolva a kupadöntőbe kerülést.
Volkswagen. Nomen est omen! (Nevében a sorsa)! Az 1937-ben létrehozott német autógyár neve tökéletesen tükrözi az alapító német állam autóval kapcsolatos filozófiáját: a nép autóját – olcsó, egyszerű, de verhetetlen minőségű - akarták és mint, ahogyan azt a történelem visszaigazolta, kezdték el gyártani Ferdinánd Porsche fejlesztőmérnök vezetésével. Napjainkban a Volkswagen cégcsoport összesen 12 márkát képvisel a világban, az egyik legjelentősebb autógyár az egész világon.
Volkswagen. Nomen est omen! (Nevében a sorsa)! Az 1937-ben létrehozott német autógyár neve tökéletesen tükrözi az alapító német állam autóval kapcsolatos filozófiáját: a nép autóját – olcsó, egyszerű, de verhetetlen minőségű - akarták és mint, ahogyan az a történelem visszaigazolta, kezdték el gyártani Ferdinánd Porsche fejlesztőmérnök vezetésével. Napjainkban a Volkswagen cégcsoport összesen 12 márkát képvisel a világban, az egyik legjelentősebb autógyár az egész világon.