A rovat további hírei
A nyáron alakult Atletico Békéscsaba céljai a télen sem változtak meg, a csapat szeretne feljutni a Megyei II. osztályba, erre pedig minden esélyük meg is van. Csütörtök délután a békéscsabai klub bemutatta új mezét és új játékosait a szurkolóknak.
A Békéscsaba ugyan az első félidőben vezetést szerzett, a másodikban pedig emberelőnybe került, de az előnyt nem tudták megtartani, így a tavaszi nyitányon csak egy pontot szerzett a lila-fehér alakulat.
Teremíjász versenyt rendeztek Gyulán, a Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban. A Kerecsényi Kupa Teremíjász versenyt a Kerecsényi László Íjász Egyesület rendezte.
Idén második alkalommal rendezték meg az amatőr futball díjátadó gálát, melyen a megye legjobb amatőr futballistáit, edzőit és játékvezetőit díjazták. Természetesen a sportvezetőkről és az amatőr futballt támogatókról sem feledkeztek meg a szervezők.
Az újpestiek teremgondjai miatt felcserélték a pályaválasztói jogot, így a második mérkőzésre is BRSE otthonában került sor a rájátszásban. A fővárosiak fogadkoztak, hiszen 2:0-ról már nehéz lenne felállniuk, ennek megfelelően haza sem utaztak a csütörtöki mérkőzés után, hanem Békéscsabán hangolódtak a mérkőzésre. Mindez nem látszott a teljesítményükön a meccs első labdameneteiben, az első percekben ott folytatta a Békéscsaba, ahol két nappal korábban abbahagyta, hamar ötpontos előnyre tettek szert. Majd megkezdte a felzárkózást, az Újpest.
A szombati Magyar Kupa bronzérem után, immár a bajnokságban kellett helytállnia a békéscsabai lányoknak, ahol a tét a legjobb négy közé kerülés volt a bajnokságban. Nem ígérkezett sétagaloppnak az összecsapás, hiszen a vendég fővárosiak két külföldi játékossal erősítették meg keretüket.
Nem csak a futásról, a biciklizésről és a mozgásról szól a 17. Nemzetközi Szupermaraton, hanem Magyarország és Románia szoros kapcsolatáról is. Idén májusban ismét megrendezik a Békéscsaba – Arad – Békéscsaba maraton, ahol minden próbálkozót szívesen várnak a rendezők.
Az NBIII-as Orosháza volt szombat délelőtt a Békéscsabai Előre ellenfele. Az első félidőben nem született gól, a másodikban is sokáig úgy tűnt, hogy marad a 0 – 0, de az első hazai gól megtörte a vendégcsapatot és a vége 2 – 0-s békéscsabai siker lett!