A rovat további hírei
Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg szombaton a Gyulai Sportbált, a városi sportcsarnokban. A gálán az előző év legeredményesebb sportolói, edzői és csapatai kaptak kitüntetést.
Dombi Luca (19) szenzációs beállós gólt lőtt a mérkőzés 56. percében. Egy rendezetlen védelem elleni támadás fejeződött úgy be, hogy a bal szél felé kihúzódó csabai energiabomba védője szorításában is megfogta Walfisch (20) bejátszását, villámgyors mozdulattal kifele fordulva lerázta védőjét, majd éles szögből elemi erővel a bal (hosszú) alsó sarokba vágta a labdát (55. perc: 30-25). Nem tűrt ellentmondást.
Nagy várakozás előzte meg a találkozót, ahol a tét immár a döntőbe jutás volt. Már az első labdamenetekből kitűnt, hogy a válogatottakkal teletűzdelt Közép Európa Ligában érdekelt TEVA Gödöllői RC kicsit más kategóriába tartozik, mint a Békéscsaba eddigi szezonbeli ellenfelei. Az 5. pontért is rettentően meg kellett küzdeniük a csabaiaknak, legalább egy percig nem esett le a labda.
Bár bajnoki meccset tavaly november 23-án játszott utoljára a Békéscsabai NKC csapata (emlékeztetőül a 2013. november 23-ai mérkőzés végeredménye: Békéscsaba – Vác 23-21), azóta sem múltak eseménytelenül a napok a klub életében, a csapat háza táján lázas munka folyt. Amíg a játékosok decemberben nemzetközi tornákon vettek részt Romániában, addig a vezetők új névadó szponzorral kötöttek szerződést, mely megállapodás 2014. december 31-ig szól. A csapat új, teljes neve 2014. január elsejétől: EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE.
Mert futni jó, azaz mint tudjuk, nemegyszer hasznos is. De futunk az idővel, a lé után, a nő elől (vagy szintén után), köddel, fél tüdővel, asszonnyal, gyerekkel, kutyával, szekérrel... És valakik, pontosabban a Buda-Cash Békéscsabai AC szakemberei, sportolói és szimpatizánsai az év utolsó délelőttjével loholtak egy kicsit – miközben az élet csak kullogott mögöttük.
A mérkőzés előtt három, nyáron távozott békéscsabai játékost köszöntött a hazai klub vezetése: a finnországi légiós Szombathelyi Szandrát, Pallag Ágnest és az éppen a túloldalon harcoló Czina Katát.
Békés megye jól el van látva tehetséges sportolókkal, gondoljunk az atlétákra, a tornászokra vagy a focistákra. Azonban sok ígéretes gyerek az anyagiak áldozata lesz, hátrányos helyzete, családja szegénysége miatt nem jut azokhoz a lehetőségekhez, amelyek segítenék fejlődését, így derékba törik nem is létező karrierje. Azért, hogy ezek a gyerekek ne kallódjanak el, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkársága két mintaprojektet indít, az egyiket Békéscsabán. A projekt fő célján felül az összegyűjtött tapasztalatokat a sport más területein is hasznosítják majd.
Élsportolókat és edzőiket, sportvezetőket köszöntöttek a Békéscsabai Városháza Dísztermében szerdán. A már hagyománnyá vált fogadáson a város vezetői azokat részesítették elismerésben, akik az elmúlt esztendőben jelentős eredményeket értek el, világversenyen vettek részt, és ott sikeresek voltak, így nemzetközi szinten is letették a névjegyüket.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom