A rovat további hírei
A Palota bravúr ponttal a tarsolyában érkezett Békéscsabára, hiszen a legutóbbi fordulóban az előkelő pozícióban lévő TF csapatától raboltak pontot. Kérdés volt, hogy a rövid idő alatt lejátszott két mérkőzés mennyit vett ki fizikálisan a fővárosi csapatból.
Mozgalmas napokon van túl a Békéscsabai Röplabda SE, hiszen a gárdát eddig is sújtó sérülés hullám tetőpontjaként a fiatal irányító, Gerendeli Dóra is kidőlt a sorból, amely nehéz helyzetbe hozta a csapatot. Azonban nem tétlenkedett a klub vezetése, a héten leigazolták az ukrán származású Natalija Akimovát, aki korábban megfordult a Vasas és a Nyíregyháza színeiben is. Közben Szerbiában és Horvátországban is játszott, sokszoros bajnok és kupagyőztes, posztján az elmúlt évtizedek egyik legjobb játékosa. A játékos pénteken este kezdőként lépett pályára.
Jól tartotta magát a Békéscsaba az NB I-es Videoton ellen, de a hosszabbításban egy szép akció végén gólt szerzett a Videoton, mellyel továbbjutottak a következő fordulóba!
A kapusokon semmi sem múlott. Megbízhatóan és bravúrosan is védtek mind a két oldalon. Oguntoye és Sipeki is remekül működött együtt védőfalával, és gyakran akkor is tartották csapatukban a lelket, amikor már senkire sem számíthattak, akkor is maradt még tarsolyukban fortély.
Zsinórban harmadjára rendezik meg Békéscsabán, a torna fellegvárában a mesterfokú bajnokságot. A keddi etapon a női versenyzők között a hazai ’üdvöske’, Böczögő Dorina ugráson és felemáskorláton is vitte a prímet.
Már a bemelegítéskor látszott, szinte kézzel tapinthatóan érezni lehetett a levegőben, hogy ezen az estén kimondottan jó eséllyel szállnak harcba Bakó Botond vezetőedző lányai a két bajnoki pont megszerzése érdekében. Végül sírás követte a találkozó lefújását.
Csabai csoda címmel jelent meg szerdán a békéscsabai atléták utóbbi 40 év eredményeit összefoglaló könyv, a Buda-Cash Békéscsabai AC gondozásában. A kötetnek eredetileg tavaly, az Előre Centenárium esztendejében kellett volna napvilágot látnia, azonban egyéb (financiális) okok miatt még egy esztendőt ért. Bizonyos szempontból még jót is tett neki a kivárás, vallják a kötet szerkesztői: Tóth Sándor mesteredző és Képíró Ferenc újságíró, volt futballista.