A rovat további hírei
Azzal minden sportbarát tisztában van, hogy Magyarország legnépszerűbb klubja az FTC. Ennek okát sokan, sokszor, sokféleképpen magyarázták, biztosat senki sem tud, de az tény, hogy a zöld-fehér csapatért szorítanak a legtöbben kis hazánkban. Ez a népszerűség azonban azt is jelenti, hogy nem kevés azoknak a száma, akik nem szeretik, sőt egyenesen utálják a Zöld Sasokat. A Békéscsabai Előre szimpatizánsai utóbbiak közé tartoznak, a régi Előre-Ferencváros mérkőzések teltházakat vonzottak, ugyanakkor szinte mindig botrányokkal voltak körítve. Éppen ezért némileg meglepő, hogy Békéscsabán él egy fiatalember, aki megrögzött „Franzstadti” révén minden fontosabb derbin ott szurkol kedvenceinek a lelátón, ráadásul van egy különleges hobbija is. Jelesül: a játékosok futballmezeit gyűjti.
A Kondoroson rendezett biliárdversenyen három békéscsabai játékos került az első négybe, a győztes Bencsik Tibor lett.
A Grosics Katolikus Labdarúgó Akadémia 2009. augusztusában kezdte meg működését Gyulán. Sokan egyébként a Várfürdő Gyula TFC közelsége miatt eleinte hihették azt is, hogy ez az utánpótlás-nevelő központ a helyi felnőttcsapathoz tartozik (Maga a sportkomplexum ugyanis a gyulai salakmotoros pálya mögött kezdődik.). Az idén nyáron jelentős személyi változásokon keresztülmenő Akadémián Adem Kapic (képünkön) ügyvezető igazgatóval – az FTC egykori játékosával – beszélgettünk.
Az NB I-es női kézilabda-bajnokság 9. fordulójából előrehozott mérkőzésén a Budapest Bank-Békéscsabai Előre NKSE együttese hazai pályán a Vác együttesét fogadta és 28 – 27 arányban alulmaradt a vendégekkel szemben.
Zsíros kenyérrel és hagymával várták az ILS-ben tanuló diákokat a csütörtöki sportnapon a Mester Klubban. Az iskola pedagógusai minden évben megszervezik a sportnapot, hogy az új diákok megismerhessék egymást, továbbá, hogy felhívják a figyelmet a mozgás fontosságára.
Az NB I-es női kézilabda-bajnokság negyedik fordulójában a Budapest Bank-Békéscsaba ENKSE csapata a Dunaújvárost fogadta és nagy meglepetésre a vendégek 33 – 22 arányban győztek.
Vasárnap Veszprém belvárosában, különleges útvonalon rendezte a Vuelta Sportiroda a McDonald’s BringaMánia Magyar Nagydíj olimpiai-krossz viadalt, melyen az elitek közt Parti András második és Benkó Barbara harmadik helye jelentette a legjobb magyar helyezést. Az idei Magyar Kupa-sorozat záró állomásán, az elit kategóriában hét ország kerekesei álltak rajthoz.
Nagyszabású nemzetközi K-1 és MMA gálát rendezett a Surman Boxklub szombaton, a békési sportcsarnokban. A II. Dübögő Kupa fénypontja a kiváló sportoló, Rácz Dénes „jutalomjátéka” volt.
Nagyszabású K-1 és MMA gálát rendezett a Surman Boxklub szombaton, a békési sportcsarnokban. A rendezvény fénypontja a kiváló sportoló, Rácz Dénes „jutalomjátéka” volt.
Szombaton került megrendezésre Miskolcon a MISI Kupa nemzetközi gyermekverseny. A Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club bázisiskoláiból összesen 16 tanuló vett részt a versenyen, összesen 9 arany-, 6 ezüst- és 6 bronzérmet szereztek.