A rovat további hírei
Ezrek ünnepelték csütörtökön a nyári napfordulót a délnyugat-angliai Stonehenge ősi köveinél.
Philip Zimbardo közel húsz oldalas közleményben reagált az őt ért vádakra, miszerint a világhíressé vált stanfordi börtönkísérletét manipulálta.
Minden korábbinál régebbi, közel 100 millió éves kicsiny békákat találták borostyánkőbe zárva kínai és amerikai kutatók. A leletek bizonyítják, hogy már a dinoszauruszok kihalása előtt éltek a maiakhoz nagyon hasonló békák az esőerdőkben.
Afrikai elefántborjú (Loxodonta africana) született szombaton a Nyíregyházi Állatparkban. A feltehetően nőstény ivarú utódot természetes úton, komplikációmentesen hozta világra az anyja.
Mesterséges intelligencia segítségével kapta vissza a hangját egy amerikai rádióriporter, aki egy ritka idegrendszeri betegség miatt két éve nem tud beszélni - írta a BBC hírportálja.
A fizikust Newton és Einstein közé temették a Westminster-apátságba, a temetésen részt vettek színészek, űrhajósok, tudósok és ezer ember, akit sorsolással választottak ki.
Számos főemlős élőhelyének akár 78 százaléka eltűnhet világszerte 2100-ig - figyelmeztettek pénteken főemlőskutatók a Peer Journal folyóiratban közzétett tanulmányukban.
Az M44-es út építése során nemrégiben a Békéscsabától nem messze található Kamut község határában kerültek elő újabb Árpád-kori emlékek. Jelenleg mintegy másfél kilométeres szakaszon zajlik a feltárás. Az egyik legkülönlegesebb lelet egy szinte teljesen épen megmaradt lómaradvány.
Majdnem egy centiméterrel növelte a világ tengereinek szintjét az 1990-es évek eleje óta a gyorsuló antarktiszi jégolvadás. A kontinens háromezermilliárd tonna jeget veszített el 1992 és 2017 között egy friss tanulmány szerint.
Elnémította a NASA marsjáróját, az Opportunityt egy gigantikus porvihar, amely a Napot is eltakarja a vörös bolygón.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség