A rovat további hírei
Egy kutatócsapat vizsgálata azt sugallja, hogy a háziasított barack származása legalább 7500 évre, Dél-Kínába, a Jangce folyó völgyének alsó szakaszára tekint vissza. A Gary Crawford és Jün-fej Cseng vezette kutatócsapat tanulmányát a PLoS One folyóirat közölte. Crawford szerint korábban senki sem tudta, pontosan hol háziasították az őszibarackot, és egyetlen botanikai tanulmány sem hozta szóba a Jangce völgyét, bár sokan úgy vélték, hogy valahol Kínában háziasíthatták.
Az internetre kötött, népszerű otthoni szórakoztató elektronikai berendezések komoly veszélyt jelentenek a felhasználók számára, köszönhetően a szoftverükben található sérülékenységeknek és az alapvető biztonsági intézkedések hiánya miatt.
Európai infokommunikációs ötletverseny indult, amelyre szeptember 30-ig lehet pályázni több témában, s a kategóriánkénti fődíj 15-40 ezer euró készpénz - közölte a versenyt szervező az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont az MTI-vel.
A szénnél is feketébb a Csurjumov-Geraszimenko üstökös magja, erről tanúskodnak a Rosetta-űrszonda fedélzetén működő ultraibolya képalkotó spektrométer első mérései.
A növény DNS-ének elemzéséből fény derült a koffein evolúciójára, amely a világ egyik legkedveltebb italává tette a kávét - olvasható egy friss tanulmányban.
Mindenki szereti és jónak gondolja a távmunkát, mégsem jellemző Magyarországon ez a munkavégzési forma – mondta a Kossuth Rádióban a profession.hu vezetője. Ha nem elég jól szervezett egy társaságnál a munkavégzés, akkor a távmunka sem működhet igazán jól, rejtett működési problémákat hozhat elő. A módszer tehát egyfajta lakmuszpapír, alkalmazása rámutat a munkaszervezés hiányosságaira.
A Bristoli Egyetem kutatóinak reményei szerint kifejleszthető olyan gyógyszer, amely "átprogramozva" az immunrendszert "kikapcsolja" a szklerózis multiplex kialakulásához vezető autoimmun folyamatokat.
A hajdú-bihari Bojt határában a Kárpát-medence első, geofizikai módszerrel (magnetométeres felmérés) azonosított kurgán alatti központi sírt tártak fel szeptember 1. és 3. között, a leletről Dani János, a Déri Múzeum régészeti tárának vezetője számolt be pénteken.
Férfiak esnek áldozatául a cápatámadások 84 százalékának és a halálos cápatámadások 89 százalékának - derítették ki tanulmányukban ausztrál kutatók, akik értetlenül állnak az adatok előtt.
Sokáig úgy hitték, hogy a ragadozó dinoszauruszok fenyegetése késztette a korai emlősöket az éjszakai életmódra váltásra, ám egy új kutatás alapján olybá tűnik, hogy ősiek már jóval ezt megelőzően is „éjjeli baglyok” voltak.
Csapatok figyelem! Nyerjen sporthálót a La Rete Kft.-től!
Nyerjen! 20.000 Ft értékben!

Csapatok figyelem! sporthálót a La Rete Kft.-től!

Szabadidő
Nyerjen bérletet a 17. Csabai Sörfesztiválra!
Nyerjen! 8.000 Ft értékben!

bérletet a 17. Csabai Sörfesztiválra!

Fesztivál
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital