A rovat további hírei
A Neander-völgyi és a modern ember akár ötezer éven át is "társbérletben" élhetett Európában, azaz elegendő ideig a két faj keveredéséhez - derítették ki brit kutatók, akik vizsgálataik eredményeit a Nature legújabb számában tették közzé.
Még egy évtizedig tarthat a globális felmelegedés lassulása, azt követően újra gyors hőmérsékletemelkedésre lehet számítani - állítja egy új tanulmány, amely a Science folyóiratban jelent meg.
Orosz űrhajósok élő planktonokat találtak a Nemzetközi Űrállomás külső felületén - ismertette a brit The Daily Telegraph.
A szoptatás csökkentheti a gyermekágyi depresszió kockázatát - derült ki egy nagy létszámmal végzett, hosszú távú brit-spanyol kutatásból - írta a híradó.hu.
Vészhelyzetekben nincs idő arra, hogy állatokon és embereken végezzenek kísérleteket - mondta egy infektológus annak kapcsán, hogy kísérleti gyógyszerrel gyógyítottak meg ebolás betegeket. A szakember arra a felvetésre, hogy a készítménynek lehetnek ismeretlen mellékhatásai, úgy reagált: lehet, hogy a beteg fogatlanul fog 120 évig élni, de életben marad.
Az esztétikai plasztikai sebészetben a ráncképződés csökkentésére alkalmazott vegyület, a botox hatékony lehet a gyomorrák kezelésében is - erre a következtetésre jutottak állatkísérletek során amerikai és norvég kutatók, akik eredményeiket a Science Translational Medicine folyóiratban tették közzé.
Egyedülálló projektbe kezdett be a Google, amely végigfotózza a Dunát, a folyóról nagyobb méretű folyami hajóra szerelve készít Street View panorámákat. Ezzel virtuálisan is végighajózhatóvá válik a folyó. A Google korábban is készített panorámafelvételeket folyókról, így a Temzéről, az Amazonasról és a Coloradóról, de nem olyan hosszú szakaszon, mint most a Duna esetében – hangzott el a Kossuth Rádió Közelről című műsorában.
Ha azt mondom tűzijáték, legtöbbeknek színesen, fényesen, hangosan, csillogóan szétrobbanó, égbe lőtt rakéták jutnak eszükbe. Vagy talán a tortákba szúrt aprócska, papírhengerbe töltött csillagocskák villódzanak a szemük előtt. De ki találta fel a tűzijátékot, miért és hol?
AllergikerCafé néven megnyílik pénteken Bécs kifejezetten allergiások számára alapított első kávézója.
Egy szlovén expedíció két ősi maja város maradványaira bukkant Mexikó dél-keleti részén - számolt be róla a régészettel foglalkozó PastHorizons internetes portál.
Nyerjen családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!

Szabadidő
eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!
Nyerjen! 14.900 Ft értékben!

eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!

Műszaki cikk
Nyerjen ajándékutalványt a Végvár Apartmantól!
Nyerjen! 20.000 Ft értékben!

ajándékutalványt a Végvár Apartmantól!

Utalvány