A rovat további hírei
Lényeges kapcsolat van a reggeli, a tízórai és a koncentrálóképesség között. Azok a diákok, akik rossz szokásuk miatt, alig, vagy egyáltalán nem reggeliznek, kevesebb időt foglalkoznak feladataikkal, gyengébben teljesítnek – vélik szakértők.
Elalvást jelző és megelőző biztonsági rendszer módszertani kutatását fejezte be az Aloha Informatika Kft., a mintegy 426,5 millió forint összköltségű projekthez a társaság csaknem 300 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében.
A MasterCard 2020-ra Európa-szerte alapvető szabvánnyá szeretné tenni az egyérintéses fizetést - közölte a cég az MTI-vel csütörtökön, kiemelve, hogy ennek köszönhetően valamennyi kereskedőnél, ahol lehet bankkártyával fizetni, arra is lehetőség lesz, hogy a vásárlók egyérintéses bankkártyával és NFC-képes (közeli, néhány centiméteres hatótávolságú) mobiltelefonnal fizessenek.
Erős napvihar közelít a Föld felé, de a coloradói űridőjárás-előrejelzési központ számításai szerint nem okoz komolyabb zavarokat bolygónkon.
Idén először mutatkozik be az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) a Kutatók éjszakáján; számos színes program várja a budapesti Karolina úti központba látogatókat szeptember 26-án.
Új erdélyi földikutya (Nannospalax transsylvanicus) populációt hoztak létre védett területen a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) szakemberei nemzetközileg elismert szakértők közreműködésével - közölte a HNP szakmai igazgatóhelyettese csütörtökön Bagamérban.
Az idei Kutatók éjszakáján a Semmelweis Egyetemen (SE) a nőknél bekövetkező infarktus, annak tünetei és a megelőzése lesz a középpontban; a tavalyi nagy sikerű 24 órás ingyenes szív- és érrendszeri szűrés után idén kifejezetten csak a nőket várják a klinikán, hiszen az infarktus megelőzésében is fontos szerepet játszik a megelőzés, a szűrés.
A nagy testű szauropodákhoz tartozó csoport a dinoszauruszok korának utolsó szakaszában élte virágkorát. Bár számos titanosaurusfosszíliát fedeztek már fel világszerte, különösképpen Dél-Amerikában, Afrikában eddig kevés lelet került elő.
Amerikai biológusok öregedést lassító gént azonosítottak, amely ha aktiválták, 30 százalékkal meghosszabbította a gyümölcslegyek életét.
Egy új magyar eljárással minimálisra csökkenthető az ivóvíz arzéntartalma, a technológia főként Délkelet-Magyarországon terjedhet el, ahol helyenként az uniós előírás 5-20 szorosát is eléri az arzéntartalom.
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás
Nyerjen kozmetikai lézeres kezelést!
Nyerjen! 30.000 Ft értékben!

kozmetikai lézeres kezelést!

Egészség
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség