A rovat további hírei
A Mars napjainkban népszerűbb, mint valaha. Bolygószomszédunk egyaránt megmozgatja az űrkutatók és a köznapi emberek fantáziáját; mindenki tudni szeretné, mit rejt a planéta, ahol akár az élet is megjelenhetett. Akinek kedve támad, az hamarosan „saját szemével” is megnézheti a vörös bolygót a NASA virtuális túráján - írja a hirado.hu.
Magyarország a kibernetikai védelem fejlesztését vállalta a pénteken zárult, a nukleáris biztonságról szóló washingtoni csúcsértekezleten, amelynek végén a részt vevő államok vállalásokat fogalmaztak meg és záródokumentumot fogadtak el - tájékoztatta az MTI-t Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Az ENSZ legutóbbi jelentése alábecsülte az antarktiszi jég olvadását, így egy méter helyett akár másfél méterrel is emelkedhet a világtenger vízszintje a század végéig.
800 emberen próbálnak ki egy kísérleti szert Guineában az ebola ellen.
A Naprendszer egyelőre csupán feltételezett kilencedik bolygója lehet a felelős a Földön nagyjából 27 millió évente bekövetkező tömeges kihalásokért - állítja egy nyugalmazott asztrofizikus, akinek elmélete szerint a titokzatos planéta, időről időre üstököszáport zúdít a Naprendszer belső része és bolygónk felé.
Előrehaladottabb állapotban veszik észre, ráadásul agresszívabb is a mellrák a férfiak esetében, mint a nőknél - mondja a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának vezetője.
Az éghajlatkutató szerint nem kell attól tartani, hogy a Föld édesvízkészlete csökkenne, de a víz tisztán tartását már az embernek kell megoldania, idomulnia kell a megváltozott körülményekhez.
A Szent István Egyetem karain nem új kezdeményezés a tudomány napi konferencia, évről-évre megrendezik a szimpóziumot, ezzel nem csak emléket állítanak a pozsonyi országgyűlésen történteknek, de arra sarkallják a hallgatókat, folytassanak maguk is kutatómunkát a tudomány bármely területén.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Nyerj Jack Daniel's whisky-t a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj Jack Daniel's whisky-t a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 6.599 Ft Játszom