A rovat további hírei
Elfoglalták a fekete gólyák a Pilismaróti Erdészet területén leszakadt fészkük pótlására kihelyezett műfészket. A szakemberek bíznak benne, hogy júliusban ismét egészséges fiókák repülnek majd ki belőle.
Őslénykutató pizsamapartira várják az érdeklődő általános iskolás gyerekeket a Természettudományi Múzeumban szombat éjjel.
Magyar idő szerint csütörtökön 13 órakor kezdődik az első olyan műtét, ami megvillantja, milyen lehetőségek is vannak a távmedicinában, ha virtuális valósággal keverjük. A daganateltávolító műtétet élőben közvetítik.
Kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy a zikavírus kóros kisfejűséget és egyéb agyi problémákat okoz magzatoknál - jelentette be az Egyesült Államok járványügyi hivatala. A szakértők eddig csak feltételes módban beszéltek az összefüggésről. A kórokozót elsősorban szúnyogok terjesztik, de szexuális úton is terjedhet. A várandós nőknek továbbra is azt tanácsolják: ne utazzanak olyan országokba, amelyekben terjed a vírus, elsősorban Latin-Amerikába. Az Egészségügyi Világszervezet szerint idén négymillióra emelkedhet a zikalázas esetek száma az amerikai földrészen. A megbetegedés tünetei: fejfájás, láz, piros vagy fehér bőrkiütés, ritkábban izom- és ízületi fájdalom.
A veszélyeztetett állatok megmentésére alakult nemzetközi szervezet, az International Union for Conservation of Nature hivatalosan kihaltnak nyilvánította a nyugat-afrikai fekete orrszarvút, más néven a nyugat-afrikai keskenyszájú rinocéroszt. Ezzel az afrikai fekete orszarrvúak négy alfajának egyik tűnt el.
A gyermekelhízás elleni küzdelem jegyében hetedik alkalommal hirdeti meg a vízfogyasztást népszerűsítő programját a magyarországi általános iskolák számára az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).
Nyár elején nyílik az őslénypark a veszprémi állatkertben. Életnagyságú dinoszaurusz szobrokat, földtörténeti kiállítás ígérnek a látogatóknak.
Saját magukat és családjukat is veszélybe sodorják.
Lékelt koponyákat is láthatnak az érdeklődők a szegedi Móra Ferenc Múzeumban nemrég megnyílt Kincsek-Titkok-Aranyak című kiállításon. A lékelést, koponyavésést döntően gyógyító céllal használták sok száz évvel ezelőtt is főként hadi sérülések, vagy szellemi-lelki zavar esetén, megdöbbentő módon azonban szinte mindenütt ugyanazokat a szempontokat követve - írja a hirado.hu.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom