A rovat további hírei
A harmadik legmelegebb volt a tavalyi év Magyarországon 1901 óta, valamint a 2015-ös volt a 6. legmelegebb tél és a 4. legmelegebb nyár - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat által kedden a honlapján közzétett elemzésben.
A fogágy gyulladása is növelheti a koraszülés kockázatát, valamint hatással lehet az újszülött súlyára, épp úgy, mint az alkoholfogyasztás, a dohányzás, valamint a többszöri korábbi vetélés.
Az elmúlt másfél évtizedben megfeleződött a hazai fecskeállomány, azaz mára minden második madár eltűnt az ereszek alól, holott a madárcsoport szerepe a klímaváltozás miatt egyre fontosabbá válik az emberek, társ- és haszonállataink egészségvédelme szempontjából.
A Mars napjainkban népszerűbb, mint valaha. Bolygószomszédunk egyaránt megmozgatja az űrkutatók és a köznapi emberek fantáziáját; mindenki tudni szeretné, mit rejt a planéta, ahol akár az élet is megjelenhetett. Akinek kedve támad, az hamarosan „saját szemével” is megnézheti a vörös bolygót a NASA virtuális túráján - írja a hirado.hu.
Magyarország a kibernetikai védelem fejlesztését vállalta a pénteken zárult, a nukleáris biztonságról szóló washingtoni csúcsértekezleten, amelynek végén a részt vevő államok vállalásokat fogalmaztak meg és záródokumentumot fogadtak el - tájékoztatta az MTI-t Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Az ENSZ legutóbbi jelentése alábecsülte az antarktiszi jég olvadását, így egy méter helyett akár másfél méterrel is emelkedhet a világtenger vízszintje a század végéig.
800 emberen próbálnak ki egy kísérleti szert Guineában az ebola ellen.
A Naprendszer egyelőre csupán feltételezett kilencedik bolygója lehet a felelős a Földön nagyjából 27 millió évente bekövetkező tömeges kihalásokért - állítja egy nyugalmazott asztrofizikus, akinek elmélete szerint a titokzatos planéta, időről időre üstököszáport zúdít a Naprendszer belső része és bolygónk felé.
Előrehaladottabb állapotban veszik észre, ráadásul agresszívabb is a mellrák a férfiak esetében, mint a nőknél - mondja a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának vezetője.
Az éghajlatkutató szerint nem kell attól tartani, hogy a Föld édesvízkészlete csökkenne, de a víz tisztán tartását már az embernek kell megoldania, idomulnia kell a megváltozott körülményekhez.