A rovat további hírei
A szakemberek becslései szerint jelenleg négy-öt medve is kószálhat az országban. Nagy a valószínűsége annak, hogy a jövőben gyakrabban találkozhatunk medvékkel.
Repülőn vagy hajón internetezni saját mobillal vagy számítógéppel – ha nem is olcsó, de egyre jobb az összeköttetés. Közben új életre kel a műholdas telefonálás is.
Ha egy strapabíró, de nagy teljesítményű laptopra van szükségünk, amelyen stabilan futnak majd programjaink és tökéletes üzleti felhasználásra is, akkor egyértelműen a Lenovo IdeaPad a tökéletes választás számunkra. Az IdeaPad laptopok nem egy-egy speciális igényre készültek, mint más Lenovo típusok, hanem általános, otthoni és irodai használatra lettek kifejlesztve. A Lenovo IdeaPad több sorozatban is kapható, így mindenki megtalálja a saját igényeinek megfelelőt. (x)
Hogyan alakulnak majd a dolgok, ha a technológia továbbra is ebben az ütemben fejlődik, és még több ember munkáját automatizálják? - teszi fel a kérdést Max Tegmark, az MIT fizikaprofesszora.
Az antarktiszi anyakőzet meglepően gyors emelkedése, amely a nagymértékű jégolvadás számlájára írható, lassíthatja a globális felmelegedés okozta tengerszint-emelkedést – állítják a kutatók.
A 2017-es nagy zsarolóvírus-hullám miatti félelmet, valamint a tájékozatlanságot akarja kihasználni az az adathalász e-mail, ami a napokban kezdett el terjedni.
Brit tudósok 53-99,6 százalék esélyt látnak arra, hogy nincs más élet galaxisunkban, és 39-85 százalékos valószínűséget tulajdonítanak annak, hogy a világegyetem más pontján sincs élet a Földön kívül. De ha mégis, az annyira messze lenne, ahova soha nem juthatunk el a kutatók szerint.
A kutyák képesek felismerni az ember hangjában, testszagában, vagy testtartásában megbúvó érzelmi jeleket, leolvasni az arckifejezéseket, meg tudják különböztetni a pozitív és negatív attitűdöt is, derül ki egy amerikai kutatásból.
A herpeszvírusok állhatnak az Alzheimer-kór hátterében egy új amerikai kutatás szerint.
Eddig ismeretlen majomfaj egyedének maradványaira bukkantak egy ősi kínai sírban - adta hírül a BBC News.