A rovat további hírei
Egyetlen farkaspopulációra vezethetőek vissza a mai kutyafajták - állapították meg amerikai kutatók, akik szerint az érintett farkasok nagyjából 40 ezer évvel ezelőtt léptek először interakcióba az emberrel.
Csütörtök este nyitják fel Salvador Dalí sírját, hogy DNS-mintát vegyenek földi maradványaiból egy apasági kereset miatt - közölte szerdán a katalán legfelsőbb bíróság.
Legalábbis megdőlni látszik az az alapvetés, hogy mindenáron azt egyék az inzulinproblémával élők – írja a friss HVG.
A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját Washingtonban.
Az országban elsőként a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában végeztek tüdőverőér-tágítást - közölte a felsőoktatási intézmény sajtóirodája kedden az MTI-vel.
A mesterséges édesítőszerek egy új kanadai kutatás szerint többet ártanak, mint használnak.
Kolumbusz Kristóf portugál származását próbálják bizonyítani portugál tudósok.
Orbán Viktor miniszterelnök múlt szerdán bejelentette, hogy sikerült visszaszerezni a Seuso-kincs utolsó hét darabját is, ugyanakkor a megtalálójának halálát továbbra is rejtély övezi.
A világ hat nagy ragadozója több mint 90 százalékot vesztett történelmi élőhelyeiből - állítja amerikai kutatók új tanulmánya.
Negyven évesen elhunyt Marjam Mirzakani iráni matematikus, az első – és eddig egyetlen – nő, akinek odaítélték a matematika Nobel-díjának is nevezett Fields-érmet – írta a BBC News.