A rovat további hírei
Az ESET havi vírustoplistájának élén nem történt változás – ha csak nem annyiban, hogy a múlt hónapban legtöbb gépen előforduló vírus azóta csak még többeknek okoz kellemetlen pillanatokat.
Csípés nélkül is okozhat megbetegedést az egyébként kullancsok által terjesztett vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladás (kullancsencephalitis), a nyers házi tej is lehet vírushordozó - figyelmeztetett Schneider Ferenc infektológus, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház osztályvezető főorvosa.
Kína első űrállomását még 2011 szeptemberében indították Föld körüli pályára, néhány hónapja leállt, azóta nincs fölötte irányításuk a szakembereknek. Most kiszámolták, hogy nagyjából hova fog lezuhanni.
Ahogy a póknem elnevezése is tanúsítja, a nőstények párosodás közben gyakran felfalják a hímeket, ezért - ahogy kanadai tudósok megfigyelték - a hímek elkezdtek még kifejletlen nőstényeket megtermékenyíteni. A még nem érett nőstények elrakják a spermát azokra az időkre, amikor már kifejlettek lesznek, és így létrejön a megtermékenyítés.
Az orosz sarkvidéki területektől Nagy-Britanniáig, több mint hétezer kilométeren át követi a hattyúk vándorlását egy speciális motoros siklóernyővel egy brit állatvédő, hogy kiderítse, mitől csappant meg az utóbbi húsz évben a Bewick-hattyúk száma.
Az orvostudomány mai állása szerint apró segítségekkel lehet javítani a potenciaproblémákon, a hangzatos méretnövekedés-ígéretek azonban teljesen kizártak. Ismét veszélyes és illegálisan árult, Kínából származó potencianövelőt vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Magyarországon évente 45 ezren kerülnek kórházba stroke miatt, óránként egy halálesetért felelős a betegség - mondta Bereczki Dániel, a Magyar Stroke Társaság elnök.
Tornádókat, szupercellákat és extrém időjárási jelenségeket üldöznek a viharvadászok, akikből egyre több csapat verbuválódik már hazánkban is. Meg akarják érteni a magasban zajló folyamatokat, tudományos munkát végeznek. Így tesz többek között Csirmaz Kálmán, aki amúgy hivatásos meteorológus, és Kovács Kornél, a viharvadászok egyik vezetője is.
A repülőterek biztonsági rendszerében alkalmazott okostechnológiák külső támadások elleni védelmét modellezi egy uniós program magyar kutatócsoportja - közölte a részt vevő két magyar szervezet egyikeként a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. az MTI-vel.
Az egy óránál hosszabb nappali alvás a 2-es típusú cukorbetegség jele lehet egy nagy létszámú japán kutatás szerint - írta a BBC hírportálja.