A rovat további hírei
A magyarok hetedik nemzetként csatlakoznak az Astrobotic első Hold-küldetéséhez.
Josef Mengele is küldött testrészeket kísérletezésre abba a hírhedt berlini intézetbe, amelynek közelében most rengeteg emberi csont került elő a földből. Széttört koponyát, fogakat, gerinccsigolyákat és egyéb csontokat találtak, köztük gyermekek maradványait.
A klinikai vizsgálatok szerint biztonságos az az új Alzheimer-gyógyszer, amely ez első eredmények alapján sikeresen szünteti meg a betegségre jellemző agyi fehérjelerakódást - írta a BBC News.
A diákok szelfimániája miatt szaporodnak a fejtetvek a holland középiskolákban - figyelmeztetnek a helyi szakemberek.
Egy pszichológiai kutatás érdekes összefüggéseket talált a depresszió és az instagramos filterek használata között.
Donald Trump, a Republikánus Párt jelöltje az amerikai elnökválasztáson összességében rosszabb pszichopátiás vonásokkal rendelkezik Adolf Hitlernél az Oxfordi Egyetem egyik pszichológusa szerint. Hillary Clinton, a demokraták jelöltje pedig Napóleon és Néró között helyezkedik el.
Mesterséges intelligenciával kombinált műholdképekből következtetnének az egy-egy területen uralkodó szegénység mértékére amerikai kutatók.
Évente kétszer, a téli és a nyári szabadságok után tetőzik a beadott válókeresetek száma egy amerikai szociológiai kutatás szerint.
Apró tavak ezrei jelentek meg az Antarktisz jégtakaróin, amelyek nem pusztán a globális felmelegedés újabb jelei, veszélyesek is.
Itt a tudományos magyarázat, hogy miért szülői mítosz az ún. sugar high jelenség, aminek lényege nem más, mint az, hogy a jelentős mennyiségű cukrot tartalmazó ételektől, süteményektől és üdítőktől „megőrülnek” a gyerekek.