A rovat további hírei
Nem kisebb tekintélyű tudós, mint Stephen Hawking állítja, hogy a két éve felfedezett Higgs-bozon elpusztíthatja az Univerzumot. Bizonyos energiaszint felett ugyanis az isteni részecske elveszítheti stabilitását, és akkor új vákuum keletkezik, amely beszippantja a miénket.
Egyre többen néznek tévét online, valós idejű adatátvitellel, amivel párhuzamosan világszerte visszaszorulóban van a hagyományos tévés műsorok nézettsége - derül ki az Ericsson ConsumerLab legújabb tv- és média jelentéséből.
Lényeges kapcsolat van a reggeli, a tízórai és a koncentrálóképesség között. Azok a diákok, akik rossz szokásuk miatt, alig, vagy egyáltalán nem reggeliznek, kevesebb időt foglalkoznak feladataikkal, gyengébben teljesítnek – vélik szakértők.
Elalvást jelző és megelőző biztonsági rendszer módszertani kutatását fejezte be az Aloha Informatika Kft., a mintegy 426,5 millió forint összköltségű projekthez a társaság csaknem 300 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében.
A MasterCard 2020-ra Európa-szerte alapvető szabvánnyá szeretné tenni az egyérintéses fizetést - közölte a cég az MTI-vel csütörtökön, kiemelve, hogy ennek köszönhetően valamennyi kereskedőnél, ahol lehet bankkártyával fizetni, arra is lehetőség lesz, hogy a vásárlók egyérintéses bankkártyával és NFC-képes (közeli, néhány centiméteres hatótávolságú) mobiltelefonnal fizessenek.
Erős napvihar közelít a Föld felé, de a coloradói űridőjárás-előrejelzési központ számításai szerint nem okoz komolyabb zavarokat bolygónkon.
Idén először mutatkozik be az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) a Kutatók éjszakáján; számos színes program várja a budapesti Karolina úti központba látogatókat szeptember 26-án.
Új erdélyi földikutya (Nannospalax transsylvanicus) populációt hoztak létre védett területen a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) szakemberei nemzetközileg elismert szakértők közreműködésével - közölte a HNP szakmai igazgatóhelyettese csütörtökön Bagamérban.
Az idei Kutatók éjszakáján a Semmelweis Egyetemen (SE) a nőknél bekövetkező infarktus, annak tünetei és a megelőzése lesz a középpontban; a tavalyi nagy sikerű 24 órás ingyenes szív- és érrendszeri szűrés után idén kifejezetten csak a nőket várják a klinikán, hiszen az infarktus megelőzésében is fontos szerepet játszik a megelőzés, a szűrés.
A nagy testű szauropodákhoz tartozó csoport a dinoszauruszok korának utolsó szakaszában élte virágkorát. Bár számos titanosaurusfosszíliát fedeztek már fel világszerte, különösképpen Dél-Amerikában, Afrikában eddig kevés lelet került elő.
Telemaxtól MinDig TV Extra csomagot és promoanyagokat!
Nyerjen! 20.000 Ft értékben!

Telemaxtól MinDig TV Extra csomagot és promoanyagokat!

Számítástechnika
eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!

Műszaki cikk
Külső-belső a Kira Autókozmetikától!
Nyerjen! 4.000 Ft értékben!

Külső-belső a Kira Autókozmetikától!

Szolgáltatás