A rovat további hírei
Magyarországon évente több, mint hatezer ember veszíti el a látását, ugyanakkor odafigyeléssel, rendszeres szűréssel mintegy 4000 ember szeme világa megmenthető lenne. Csütörtökön van a látás világnapja.
Nyílt napot tartanak a mentális ellátással foglalkozó, közösségi pszichiátriai szolgáltatók országszerte a lelki egészség világnapjához kapcsolódva október 9-én.
Mit várunk el egy otthoni biztonsági kamerától? Hogy távollétünkben figyelje a lakást, megbízhatóan riasszon az okostelefonunkon, ha valami mozgást tapasztal, s jó esetben még rögzítse is a képet. Gyakran hoz ki a The Verge a tesztjeiben győztesnek olyan eszközt, amelyik a kategóriájában az olcsóbbak közé tartozik. Ezúttal a legdrágább a legjobb. Bár most sem maradunk meglepetés nélkül, mert az utolsó helyezett a második legdrágább készülék lett.
Nem növekedett az óceánok mélyének átlaghőmérséklete 2005 óta az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) tanulmánya szerint.
Egy új nagyszabású vizsgálat hat genetikai variánst azonosított, amely összefüggésben állhat a rendszeres kávézással.
Belső Nóra pszichiáter a Ma reggelben elmondta, hogy a kutatásban sikerült ötvözni, az alapkutatások eredményeit, másrészt az életmód és a terápiás stratégiák eredményeit összehozni és kimutatni azt az összefüggést, ami az életmódunk és a sejtszintű elváltozások között van.
Az elismerés 1901 óta íródó történetében May-Britt és Edvard Moser az ötödik házaspár, amelynek mindkét tagja Nobel-díjat kapott. A norvég pár az agykutatás terén elért eredményeiért megosztva veheti át a 2014-es orvosi kitüntetést egykori tanárával, az amerikai-brit John O'Keefe-vel.
A Magyar Haltani Társaság szavazásán újfent három halfajra lehet szavazni. Az a faj győzedelmeskedik, amely december 31-éig a legtöbb szavazatot kapja.
Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! – amikor Földünk klímahelyzetéről beszélünk, minden teendőt számba kell vennünk, azt is, amit a kormányok, ipari vállalatok, a települések, de azt is, amit az egyén, helyben tenni képes a környezet védelméért.
A világon először hozott világra egészséges csecsemőt egy méhátültetésen átesett nő Svédországban - jelentette be a szülést levezető orvos pénteken.
Fantasztikus időutazás...az Árpád Pálinkával!
Nyerjen! 7.520 Ft értékben!

Fantasztikus időutazás...az Árpád Pálinkával!

Ital
Nyerjen kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!

Szolgáltatás
Fedezze fel a Ligetben a vasárnapi büféasztalos ebédet!
Nyerjen! 12.000 Ft értékben!

Fedezze fel a Ligetben a vasárnapi büféasztalos ebédet!

Szabadidő