A rovat további hírei
Két, több mint 11 ezer évvel ezelőtt eltemetett jégkorszaki csecsemő maradványaira bukkantak egy alaszkai lelőhelyen, melyek Észak-Amerika északi részének legfiatalabb életkorú emberi leleteit reprezentálják.
Egy új kutatás szerint kedves természetük és a zsírosabb táplálék iránti vonzódásuk segíthetett a macskáknak a ma ismert szelíd, ámde független gondolkodású háziállattá válniuk.
Egyre több információt szeretnének elérni okostelefonjukon a városlakók, többek között a forgalmi helyzetről szóló valós idejű adatokat és háztartási energiaköltségeik napi szintű alakulását - mondta Michael Björn, az Ericsson ConsumerLab fogyasztói viselkedést kutató központ vezetője Stockholmban, az Ericsson éves üzleti innovációs fóruma keretében.
Brit és amerikai tudósok vizsgálata aszerint genetikai "mintázatunk" determinálja, hogy karcsúak vagy túlsúlyosak leszünk-e, meghatározva, örököljük-e a testsúlyt befolyásoló emésztőrendszeri baktériumokat.
Egy tavaly felbocsátott európai űrszonda akár 70 ezer exobolygót is felfedezhet, így segítve a kutatóknak alaposabban feltérképezni az idegen világok számát és jellegzetességeit galaxis szerte.
Egy ifjú csillag bolygórendszerének születését kapta lencsevégre tesztelése során a chilei Atacama-sivatagban 5000 méteres tengerszint feletti magasságban felépült rádiótávcső-rendszer, az ALMA (Atacama Large Millimeter/submillimeter Array).
Egy nemzetközi kutatócsapat csütörtökön bejelentette, elkészítette a rovarok családfájának eddigi legátfogóbb elemzését. Genetikai adatokkal követték nyomon származásukat közel félmilliárd évre visszamenőleg, és igyekeztek tisztázni a főbb csoportok közötti kapcsolatokat.
Visszatért a Fukusimához közeli folyóba azoknak a lazacoknak egy része, amelyeket valószínűleg 2011-ben, a hatalmas erejű földrengés és szökőár, valamint a természeti katasztrófa által az atomerőműben okozott pusztítás évében engedtek útjukra.
Az ég és a föld titkairól esik szó a magyar tudomány ünnepe alkalmából az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontban (CsFK) csütörtökön rendezendő nyílt napon¸ amelynek keretében az érdeklődők egyebek mellett megismerkedhetnek a változó csillagok sajátosságaival, a múltbéli éghajlatváltozások nyomába eredhetnek és sok mindent megtudhatnak a műkincsek rejtett titkairól.
Idén 124 beérkezett pályázat közül választotta ki a nemzetközi építészekből álló előzsűri azt az öt megvalósult épületet és öt építészeti tervet, amelyek esélyesek a Média Építészeti Díjra, és amelyek a november 27-i nyilvános, budapesti döntőn versengenek majd egymással a győzelemért.
Nyolc nő-Szarvason a vízen!
Nyerjen! 16.000 Ft értékben!

Nyolc nő-Szarvason a vízen!

Kultúra
Nyerjen Blaupunkt tv-monitort az Emarkt-tól!
Nyerjen! 20.000 Ft értékben!

Blaupunkt tv-monitort az Emarkt-tól!

Számítástechnika
Nyerjen étkezési kupont a Speed-től!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

étkezési kupont a Speed-től!

Étel ital