A rovat további hírei
A diákok szelfimániája miatt szaporodnak a fejtetvek a holland középiskolákban - figyelmeztetnek a helyi szakemberek.
Egy pszichológiai kutatás érdekes összefüggéseket talált a depresszió és az instagramos filterek használata között.
Donald Trump, a Republikánus Párt jelöltje az amerikai elnökválasztáson összességében rosszabb pszichopátiás vonásokkal rendelkezik Adolf Hitlernél az Oxfordi Egyetem egyik pszichológusa szerint. Hillary Clinton, a demokraták jelöltje pedig Napóleon és Néró között helyezkedik el.
Mesterséges intelligenciával kombinált műholdképekből következtetnének az egy-egy területen uralkodó szegénység mértékére amerikai kutatók.
Évente kétszer, a téli és a nyári szabadságok után tetőzik a beadott válókeresetek száma egy amerikai szociológiai kutatás szerint.
Apró tavak ezrei jelentek meg az Antarktisz jégtakaróin, amelyek nem pusztán a globális felmelegedés újabb jelei, veszélyesek is.
Itt a tudományos magyarázat, hogy miért szülői mítosz az ún. sugar high jelenség, aminek lényege nem más, mint az, hogy a jelentős mennyiségű cukrot tartalmazó ételektől, süteményektől és üdítőktől „megőrülnek” a gyerekek.
Akár az agysejteket is megtámadhatja a zikavírus, legalábbis erre utalnak az egereken végzett kísérletek amerikai tudósok szerint. Egyelőre további kutatásokra van szükség, hogy a feltevést igazolni tudják.
A rákkutatás új iránya nem a daganat elpusztítása, hanem a féken tartása lehet a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) MTI-nek küldött közleménye szerint.
Megemlékezéseket tartottak szombaton a német fővárosban az egykori berlini fal felhúzásának 55. évfordulóján, amelyen a fal szerepéről és emlékezetéről zajló viták is tovább folytatódtak.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a holvegyekitalt.hu-tól!
Nyerjen! 1.200 Ft értékben!

a holvegyekitalt.hu-tól!

Étel ital
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital